Hlavní obsah

Koloušek: Nervózní jsem nebyl

LIBEREC

Fotbalista Václav Koloušek prožil významný den svojí sportovní kariéry. Stal se staronovou posilou českého mistra. Liberečtí fanoušci od něj očekávají, že mužstvu pomůže k vylepšení současného čtvrtého místa v prvoligové tabulce. Přinášíme rozhovor s vyhlášeným kanonýrem a s trenérem Slovanu Josefem Csaplárem.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jsem především rád, že už mám za sebou složitá jednání a mohu se soustředit jen na fotbal," říká Václav Koloušek.

Článek

S jakými pocity jste podepsal smlouvu se Slovanem Liberec?

Jsem především rád, že už mám za sebou složitá jednání a mohu se soustředit jen na fotbal. I když uzavření přichystaného kontraktu se protáhlo o několik dní, nervozitu jsem necítil. Ve finální fázi mi nešlo o peníze, ale o určité garance a záruky. K tomu, jak to dopadlo, nemám výhrady.

Napadlo vás loni v létě při nuceném návratu ze severu Čech do italské Salernitany, že se o půl roku později znovu objevíte v libereckém klubu?

Přiznám se, že v hlavě jsem měl pořád Liberec. Jako svoje vysvobození ale nynější přestup neberu. I zástupci Salernitany museli vědět, že pokud budou naléhat na moje setrvání v Itálii až do konce letošního června, tak po vypršení mého tamního kontraktu za mě nic nedostanou. Myslím, že nynější transakce je výhodná pro obě strany.

Kdy se zapojíte do přípravy svého staronového klubu?

Momentálně jsem nemocen a trénovat začnu až po uzdravení. Doufám, že se do mužstva zařadím už počátkem příštího týdne.

Už víte, s jakým číslem na dresu budete nastupovat za Liberec?

Předpokládám, že znovu s jedenadvacítkou.

Csaplár děkuje šéfovi

Trenér libereckých fotbalistů Josef Csaplár si po obdržení zprávy, že Koloušek opět zamíří do kádru Slovanu, zhluboka oddechl. Právě tohoto hráče si toužebně přál mít v mužstvu, což se mu teď splní.

Jak vnímáte avizovaný příchod šikovného záložníka do týmu?

Na Kolouškově získání se intenzivně pracovalo a určitě to bylo velmi těžké. Rozhodující slovo měl nejvyšší klubový šéf Ludvík Karl. Hráčův přestup se dotáhl do konce zejména jeho zásluhou tím, že byl ochoten ho zaplatit.

Které další nové hráče byste ještě rád viděl v libereckých barvách?

Přiznám se, že prioritou zůstával výhradně Koloušek a to mi stačí. S dalšími novými hráči nepočítám.

Dá se v nejbližší době očekávat hráčský pohyb opačným směrem?

Slovan Liberec má dost široký kádr, který by spíš potřeboval zeštíhlet. Dívám se na to i z celkového pohledu klubu, jenž má fotbalisty pod smlouvu. Jmenovitě však nikoho z těch, kdo by mohli odejít, jmenovat nebudu.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko