Hlavní obsah

Jágr si užívá léto se sádrou na malíčku

Hokejista Jaromír Jágr si zvyká na novou přítěž. Tentokrát jej nezastavují protihráči, ani jej netrápí ztráta formy, ale brzdí jej sádra na nedávno operovaném malíčku. Kvůli ní nemůže dělat pořádně nic, co je zvyklý dělat normální smrtelník. "Vadí mi to skoro při všem. Při koupání, při oblékání, při jídle. Jsem nemobilní," prozradil Jágr na exhibičním fotbalovém turnaji Jágr týmu v Mladé Boleslavi.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr.

Článek

Přesto si s hojícím se prstem, který mu zpevňují tři drátky, troufl nastoupit na trávník. Po dvaceti minutách ale musel odstoupit. S malíčkem se mu nic nestalo, zato jeho stehenní sval nevydržel nezvyklý pohyb při prudkém nápřahu pravačky. "Za týden budu v pohodě. Dal jsem hroznou bombu. Za těch dvacet minut jsem toho měl stejně dost," smál se dobře naložený Jágr.

Byla to jeho první zátěž od zlatého šampionátu ve Vídni. "Nic jsem nedělal. Měl jsem do toho dneska chuť," prohodil. Léto si ale vychutnává i s nepříjemnou ozdobou na ruce. "Snažím se každý den užít, jako kdyby byl můj poslední v životě. Naučil jsem se to teprve nedávno," vyložil.

Výlet na Roland Garros

Těsně po zisku triumfu na mistrovství světa se byl podívat na snažení kamaráda Radka Štěpánka na antukovém grandslamu v Paříži. A tenis jej chytil. "Přemýšlím, že se pojedu podívat i do Wimbledonu," řekl. Ještě předtím jej ale čeká výlet do Ruska. V pondělí odjede na čtyři dny do Moskvy, kde jej čeká reklamní akce.

Na Paříž ale nebude mít jen dobré vzpomínky. Právě tam se zrodily komplikace, které jej nakonec přiměly jít se zlomeným prstem na operaci. Třebaže tu doktoři po vyšetření po návratu z Vídně, kde mu na začátku turnaje malíček zlomil německý obránce Sven Schauer, prakticky vyloučili.

Jágr si moment, kdy se mu kost posunula, nevybavuje. "To necejtíš, bylo to jen o jeden dva milimetry," řekl. Pochvaloval si péči personálu na klinice na Malvazinkách. "Mohl jsem jít hned domů, ale nechtěl jsem riskovat. Co kdyby to začalo bolet. Dávali mi prášky a injekce proti bolesti. Zůstal jsem tam dva dny, déle, než jsem musel," uvedl.

Povídal si s Haničincem

Zranění za nijak tragické nepovažuje. "Jsou i horší věci. Měl jsem štěstí, že to nebylo během sezóny, to by mi zatrnulo," prohlásil dvaatřicetiletý hokejista. Se sádrovým krunýřem na ruce by měl chodit ještě pět týdnů. Koncem července jej s Jágr týmem čeká týdenní soustředění v Prostějově.

Jeho tradiční tréninková ekipa má v programu vedle fotbalu a hokeje i golf nebo tenis, ale Jágr v pauze nežije jen sportem. Na tenisovém turnaji v Prostějově se setkal s olomouckým arcibiskupem, dnes se skoro hodinu bavil s hercem Petrem Haničincem. "Několikrát jsem četl, že se se mnou chce potkat. Říkal mi, že chodí na Kladno na hokej. To mě potěšilo," řekl Jágr. Zbytek jejich rozhovoru nechal v tajnosti.

Reklama