Hlavní obsah

Soupeři Pardubic na Super Six: Dynamo Moskva a Slovan

PRAHA

Hokejisté Pardubic budou na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v základní skupině A nazvané po ruské legendě Alexandru Ragulinovi hrát s Dynamem Moskva a Slovanem Bratislava. Ve skupině B pojmenované po Ivanu Hlinkovi se utkají finský šampion Kärpät Oulu, švédská Frölunda a švýcarský Davos. Rozhodlo o tom středeční losování v dějišti turnaje v Petrohradu.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Pardubice by měly zahájit své vystoupení na turnaji až druhý hrací den v pátek 6. ledna proti Slovanu Bratislava, který vede nově český kouč Josef Augusta. V sobotu čeká české mistry moskevské Dynamo. Začátky utkání budou teprve upřesněny. Všechny duely se hrají v petrohradském Ledovém paláci, kde se konalo mistrovství světa v roce 2000.

"Ze soupeřů se nedalo vybírat. Co se týče prvního koše, tak tam bych osobně bral Finy, kteří by nám mohli více sedět. To je ale jen můj osobní pocit. Dynamo Moskva je ale nejtěžším soupeřem na turnaji. Je to bohatý klub, který má rozpočet zhruba jako Omsk," řekl pro oficiální internetové stránky Pardubic manažer klubu Zbyněk Kusý.

Pikantní zápas se Slovanem

"Myslím, že zápas se Slovanem bude pikantní. Bude to pořádné derby, věřím, že to bude parádní reklama na československý hokej. I pro trenéra Martince bude tento duel mít zvláštní příchuť," pousmál se Kusý. Pardubický kouč Vladimír Martinec a Josef Augusta jsou dávnými kamarády, spolu stáli i na střídačce národního týmu.

Na turnaji hraje šestice zástupců nejlepších evropských zemí podle žebříčku Mezinárodní hokejové federace o celkové prémie ve výši 700 tisíc švýcarských franků.

Předběžný program turnaje:
Čtvrtek 5. ledna: Dynamo Moskva - Slovan Bratislava, Kärpät Oulu - Davos.
Pátek 6. ledna: Slovan Bratislava - Pardubice, Davos - Frölunda.
Sobota 7. ledna: Pardubice - Dynamo Moskva, Frölunda - Kärpät Oulu.
Neděle 8. ledna: finále

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec