Hlavní obsah

Ivan Hlinka má hvězdu v Chodníku slávy

Legendární český hokejista a trenér Ivan Hlinka má od středečního večera svou hvězdu zasazenou do Chodníku slávy, který už několik let zdobí náměstí ve Velké Bíteši. Hlinkova hvězda je pátá v pořadí a její slavnostní odhalení připravili legendy českého hokeje společně s Hlinkovou manželkou Liběnou a autorem akce Jiřím Raušem.

Foto: PRÁVO/Petr Knötig

Hvězda Ivana Hlinky v Chodníku slávy ve Velké Bíteši

Článek
Fotogalerie

Slavnostního umístění hvězdy Ivana Hlinky do Chodníku slávy, který je svým charakterem jediný v ČR, se zúčastnily osobnosti českého a československého hokeje minulých let. Nechyběly mezi nimi ani taková jména, jako František Černík, Josef Augusta nebo Stanislav Neveselý.

"Ivan byl osobností, která v této unikátní galerii nesmí chybět. Jeho odchod byl náhlý, ale v našich vzpomínkách je pořád s námi. Jsme přesvědčení, že se na nás dívá z hokejového nebe a směje se, jak tu mokneme. Byl to člověk, který právem patří mezi největší osobnosti českého národa," poznamenal při odhalování bývalý reprezentant František Černík.

Chodník slávy vznikl před několika lety v hlavě majitele nedaleké restaurace Jiřího Rauše, v jehož restauraci se pravidelně scházejí nejen osobnosti ze světa kultury, ale především hokeje. Ve hvězdách je vždy vyryto jméno osobnosti se symbolem toho, v jaké oblasti vynikla.

"Ivan Hlinka je osobnost, kterou jsem tu chtěl mít za každou cenu. Dokonce v mé restauraci vznikala sestava národního mužstva pro olympiádu v Naganu, kterou Ivan s kamarády vytvořil a získal s ní posléze zlato," doplnil Jiří Rauš, který společně s Hlinkovou manželkou Liběnou pokřtili jeho hvězdu, která tak navždy zůstane v chodníku na náměstí ve Velké Bíteši mezi celebritami českého národa.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice