Hlavní obsah

Výborný možná bude trénovat hokejisty Slovinska

František Výborný je hlavním kandidátem na post kouče slovinské hokejové reprezentace. O tom, jestli funkci dostane, rozhodne výkonný výbor tamního svazu 27. června. Slovinci budou příští rok na světovém šampionátu v Lotyšsku jedním ze soupeřů českého týmu.

Foto: PRÁVO

Trenér František Výborný

Článek

Výborný by tak mohl zkřížit cesty se svým synem Davidem, který letos dovedl českou reprezentaci jako kapitán ke zlatým medailím.

K národnímu týmu si jednapadesátiletého kouče přejí funkcionáři i fanoušci, kteří by na střídačce nejraději viděli odborníka z Čech. Zástupci svazu dnes Výbornému volali. "Řekli mi, kdy o mně budou hlasovat. Jenže mě to teď nějak nebere," uvedl Výborný. Má starosti v rodině i s rekonstrukcí domu.

"V dubnu se psalo, že se stanu na 99 procent trenérem Sparty a taky bylo všechno jinak," uvedl. V klidu zůstává i proto, že má na příští sezonu smlouvu ve slovinské Jesenici, které v uplynulé sezoně jako šéftrenér pomohl k titulu.

Slovinští funkcionáři mu dali najevo, že má víc než padesátiprocentní šanci na zvolení. O jiném kandidátovi než Výborném slovinská média neinformují. Výborný by si práce u slovinské reprezentace považoval, ale zároveň by se toho obával. "Je to práce na hraně rizika," zmínil slabou pozici Slovinců v elitní skupině mistrovství světa.

Reklama

Související témata: