Hlavní obsah

Jágr vydraží hokejku ze zlatého šampionátu

PRAHA

Desáté výročí slaví letos Jágr team a opět chystá na léto řadu charitativních akcí. Vedle dvou srpnových exhibičních utkání na ledě si nejlepší čeští hokejisté zahrají také bowling, fotbal i tenis a už první červencovou sobotu tým čeká narozeninová oslava v Prostějově na kurtech místního TK Plus.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sádra z levé ruky Jaromíra Jagra půjde možná také do dražby.

Článek

Česká televize při slavnostním večeru 2. 7. natočí zábavný pořad, kde se vedle Jágra představí i další hokejoví šampióni Šlégr, Ručinský, Straka a Výborný. S nimi budou soutěžit i další sportovní hvězdy jako Šebrle, Železný či tenista Novák a také družstvo zpěvaček v čele s Vondráčkovou a Bartošovou. Moderátorské role se ujme herec Dejdar a rozhodčími se stanou tři půvabné medailistky České miss 2005.

"Jágr Team jsme založili, abychom pomohli dětem bez rodičů a taky jsme chtěli dát fanouškům možnost alespoň přes léto vidět v akci hokejisty z NHL. Povedlo se obojí, vystřídala se u nás spousta hráčů a charita byla výborná, o to nám šlo především. Smysl má ale i společný trénink hráčů, kteří působí normálně po celé Americe. Možná i při něm se dávaly dohromady ty zlaté party," připomíná Jaromír Jágr.

"Za těch deset let se ale dost změnilo. Mnohokrát tu byl k vidění Stanley Cup, navíc poslední sezónu většina kluků ze zámoří hrála doma, což zvláštnost našich akcí oslabuje. Zkusíme letos zase přijít s něčím novým," tvrdí Jágrův osobní trenér Marian Jelínek a představuje projekt Dobrý skutek, což je dražba na internetových stránkách www.dobryskutek.cz.

Klaus věnoval své pero

V aukci budou nabídnuty Jágrovy dresy i plakáty a rovněž hokejka, s níž odehrál finále mistrovství světa. "Ručím za její pravost, Marian Jelínek ji osobně vezl z Vídně," říká 33letý útočník. Čerstvý šampión uvažuje, že by nechal vydražit i sádru, která v současné době zdobí jeho levou ruku se zlomeným malíčkem.

Věci do aukce chtějí darovat i herci Vetchý či Chýlková."Václav Klaus nám dokonce věnoval prezidentské pero," připomíná Jelínek s tím, že zisk jde na dobročinné účely: "Každý, kdo si něco koupí, si pak může vybrat asi z deseti možností, na jaký druh charity peníze věnuje."

Forsberg do Čech nepřijede

Zatraktivnit akce Jágr teamu má letos i účast dvou švédských hokejových hvězd na prostějovském tenisovém turnaji čtyřher "Mluvil jsem asi s pěti hráči, ale zatím nemám jména potvrzená," prohlásil Jelínek s tím, že zcela určitě ale nepřijede Forsberg. "Je to škoda, protože tenis hraje opravdu výborně, ale bohužel má zraněný loket. Sám se mi ale ozval, protože by stál o Jágrovu účast na exhibici v Örnsköldsviku.

Jágr ještě přesně netuší, kterých dalších akcí se v létě konkrétně zúčastní. "Záleží na tom, jak dopadnou jednání o NHL. Pokud by soutěž v zámoří neměla znovu odstartovat, tak budu v Omsku a zatím netuším, kdy bych musel do Ruska odjet," krčí rameny, ale rád by zvládnul srpnové soustředění na ledě plánované do areálu v Kravařích, který patří reprezentačnímu trenérovi Hadamczikovi. "Chci se mu zalíbit. Je olympiáda a rád bych se tam podíval," vtipkuje.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín