Hlavní obsah

Lugano nabízí hokejistovi Crosbymu 10 miliónů dolarů

Zámořská NHL může v příštích letech přijít o jednoho z nejtalentovanějších hokejistů světa Sidneyho Crosbyho. Sedmnáctiletého útočníka se podle agentury Canadian Press snaží získat švýcarské Lugano, které mu nabízí na evropské poměry pohádkovou tříletou smlouvu s celkovým příjmem deset miliónů dolarů.

Foto: www.crosby87.com

Sidney Crosby v dresu Rimouski Oceanic.

Článek

V zámoří by si Crosby, jenž strávil poslední sezónu v juniorské Canadian Hockey League v týmu Rimouski Oceanic, mohl s největší pravděpodobností vydělat podstatně méně. Podle dostupných informací by měl být podle nové kolektivní smlouvy limit pro základní plat nováčků v prvních třech letech maximálně 850 000 dolarů.

"Nemohu popřít, že s Luganem vážně jednáme. Víme o tom, že hlavním přáním Sidneyho je hrát NHL, ale musíme naslouchat i jinde," řekl hráčův zástupce Pat Brisson. "Nikdo momentálně neví, jaká opatření budou v nových kolektivních smlouvách," podotkl.

Odejde Sidney Crosby do Lugana?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pokud by se Crosby rozhodl smlouvu s Luganem podepsat, obsahovala by pravděpodobně klauzuli, která by mu dovolila se do zámoří vrátit. Jeho pozici však trochu komplikuje fakt, že ještě nebyl draftován. Je však prakticky jisté, že bude jedničkou nejbližšího draftu. "Nějaký mechanismus by tam byl," řekl Brisson, jenž odmítl jakkoliv komentovat kdy a zda vůbec Crosby smlouvu s Luganem podepíše.

Sedmnáctiletý útočník, který byl v uplynulých dvou letech vyhlášen nejlepším hráčem soutěže CHL a letos se radoval ze zisku titulu juniorského mistra světa, již uzavřel několik lukrativních sponzorských smluv. Nejméně 2,5 miliónu dolarů mu zajišťuje spolupráce se sportovní firmou Reebok a v úterý podepsal smlouvu se společností Gatorade. Podrobnosti sice nebyly zveřejněny, ale tak lukrativní smlouvu prý s výrobcem nápojů nikdy žádný hokejista v historii nepodepsal.

Reklama

Související témata: