Hlavní obsah

Inline hokejisté vyřadili ve čtvrtfinále MS Kanadu

VIRY CHATILLON (Francie)

Čeští reprezentanti v inline hokeji porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa organizace FIRS ve francouzském Viry Chatillon Kanadu 4:1 a zůstali ve hře o medaile. V semifinále se v pátek od 20:00 utkají s vítězem zápasu Francie - Německo. Na vítězství týmu se podílel dvěma góly Milan Toman, jednou se trefili David Balázs a Karel Rachůnek.

Foto: 2005world-inlinehockey.com

Ilustrační foto.

Článek

"Podali jsme výborný taktický výkon. Od začátku jsme hráli disciplinovaně, nenutili jsme se do bezhlavého útočení a využívali díry v kanadské obraně," řekl manažer týmu Martin Mecera ČTK. Český tým vyhrál první poločas 3:0 a ve druhé části přidal čtvrtý gól i přesto, že hrál často v oslabení.

V závěru duelu kanadští hráči podle Mecery porážku neunesli a vyprovokovali hromadnou bitku. "Do té se bohužel zapojil i brankář Martin Altrichter, takže nebude moci v semifinále nastoupit. Chytat bude Tomáš Štůrala, který má také výbornou formu," uvedl Mecera. Stop na jeden zápas dostal i Milan Bláha.

Navzdory oslabení jsou Češi odhodlaní postoupit do finále. "Na tomto plánu se nic nemění. V pátek se o to popereme," řekl Mecera.

Výsledek - čtvrtfinále:
Česká republika - Kanada 4:1 (3:0)
Branky: 6. a 25. Toman, 13. Balázs, 19. K. Rachůnek - 26. Riley. Vyloučení: 12:9, navíc Bláha 5 min. a do konce utkání, Altrichter do konce utkání - Marquardt a Campbell oba 5 min. a do konce utkání.

Reklama

Související témata: