Hlavní obsah

Hokejista Bonk na své svatební hostině ochutnal i žabí stehýnka

HRADEC NAD MORAVICÍ

Na žabích stehýnkách, uzeném krocanovi ale i na klasické polévce s játrovými knedlíčky si pochutnal hokejista Radek Bonk, který se v sobotu na zámku v Hradci nad Moravicí oženil s dlouholetou kanadskou přítelkyní Jill. Svatební hostinu mu připravilo vedení zámecké restaurace. Bonk na menu neměl žádné speciální požadavky.

Článek

"Pozval jsem pár kamarádů z hokeje. Většina z nich ale je z Kanady, takže jsme to pojali spíše rodinně," řekl ženich krátce před obřadem.

Ten vedl starosta Hradce nad Moravicí a jeho slova do angličtiny překládala soudní tlumočnice. Oproti českým zvykům s proslovem vystoupil i otec nevěsty. Z jeho rodného jazyka tlumočnice překládala naopak do češtiny. Když přišlo na lámání chleba a oddávající se zeptal, zda se pár skutečně vezme, budoucí manželé si jazyky vyměnili. Třicetiletý Bonk odpověděl "I do" a o rok starší Jill "ano".

Po obřadu a společném fotografování kamarádi hokejistovi nasadili na krk útrpnou kládu, která se ve středověku používala jako mučidlo. S ním pak útočník odešel do sálu, kde byl pro 150 svatebních hostů připraven raut. Na stolech mohli svatebčané najít úplně vše. Od pečených žabích stehýnek, přes mořské živočichy až po uzeného krocana či pečené sele.

"Menu je klasické. Svatební polévka s játrovými knedlíčky a jako druhý chod vepřové a kuřecí medailonky," řekl pracovník zámecké restaurace s tím, že večer bude opět raut. Samotná hostina se od klasické české svatby příliš nelišila. "Nevěsta si jen přála, aby se nesedělo u jedné tabule, jak je u nás zvykem, ale u kulatých stolů a po menších skupinách," uvedla pracovnice pražské agentury, která svatbu pořádala.

Mistr světa z roku 1996 Bonk strávil letošní sezonu v dresu Třince a Zlína. Plánuje, že zůstane s manželkou a půlročním synem Oliverem Jaroslavem v Krnově na Bruntálsku, kde nyní žijí. Věří však, že ještě nějakou dobu stráví v USA. "NHL musí začít," řekl centr Montrealu, za který po přestupu z Ottawy ještě nehrál.

Zámek v Hradci nad Moravicí si pro stejný účel jako Bonk vybrala už řada celebrit. Vdávala se na něm například modelka a moderátorka Simona Krainová.

Reklama