Hlavní obsah

Čeští inline hokejisté na MS organizace FIRS na zlato nedosáhli

Čeští reprezentanti v inline hokeji nedosáhli na zlato na mistrovství světa organizace FIRS. V sobotním finále ve francouzském Viry Chatillon podlehli 1:2 Spojeným státům, které získaly již svůj devátý titul.

Foto: 2005world-inlinehockey.com

DEFAULT TITLE

Článek

Američanům se tak podařilo oplatit Čechům porážku 2:3 ze základní skupiny, která pro ně byla první v historii vzájemných duelů. Také finálový duel zahájili čeští inlinisté lépe, ve 14. minutě se ujali vedení díky brance hokejisty Ondřeje Veselého v oslabení. Navíc nastřelili dvakrát horní konstrukci branky, ale svou jasnou převahu nedokázali využít.

V druhém poločase se pak podařilo favorizovaným zámořským hráčům skóre otočit. V 23. minutě mířil při signalizovaném vyloučení přesně Dan Costanza a o osm minut později vstřelil vítězný gól v přesilové hře Taj Melson.

"Bohužel na jeden gól se proti tak zkušenému mužstvu těžko vyhrává. Hráli jsme výborný inline, ale chybělo nám štěstí," řekl ČTK manažer týmu Martin Mecera, podle nějž českému mužstvu ve finále stejně jako v celém průběhu turnaje nepřáli rozhodčí.

"Začal proti nám otáčet fauly, asi jsme tu byli neoblíbení. Pro diváky jsme byli vítězi, ale co je nám to platné," dodal Mecera. Čeští inlinisté získali třetí stříbro v historii.

Finále:
USA - Česko 2:1 (0:1)
Branky: 23. Costanza, 31. Melson - 14. O. Veselý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0.
o 3. místo: Francie - Švýcarsko 2:1
o 5. místo: Španělsko - Kanada 5:2
o 7. místo: Itálie - Německo 3:2

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice