Hlavní obsah

Jágr s Dejdarem si podmanili libereckou Tipsport Arénu

Josef PešoutPrávo

Hokejový útočník Jaromír Jágr a jeho spoluhráč z první formace, herec Martin Dejdar alias Jan Krol, se stali hlavními hvězdami úterního večera v liberecké Tipsport Aréně. Před zaplněným hledištěm se natáčely scény z desetidílného seriálu Poslední sezóna, který vzniká v koprodukci České televize a společnosti Luxor a J. B. J. Film.

Článek

Hlavně Jágrova nečekaná přítomnost vzbudila velký rozruch, protože uznávaný forvard přijel do Liberce na natáčení přímo ze soustředění ve Švýcarsku, kde je s ruským týmem Omsk. "Jardova účast byla nejistá a dlouho se nevědělo, jestli se tady objeví. Jsme rádi, že to vyšlo. Jeho příjezd a vlastní zapojení do celé hokejové i filmařské akce tuhle záležitost výrazně zvedá," řekl Právu v útrobách stadiónu někdejší držitel Stanley cupu Jiří Hrdina, který se podílel na přípravě herců-hokejistů a sám si zahrál za Jágr tým přímo na ledě proti fiktivnímu mužstvu Olympu.

"S Jardou jsme se dlouho neviděli a dobře jsme si popovídali hlavně o hokeji. Nevím, jak se rozhodne ohledně své další kariéry, ale je to pořád vynikající hráč, který by se měl i po roční výluce uplatnit v NHL. Pro New York Rangers by byl určitě znovu obrovským přínosem," nabídl svůj pohled Hrdina.

Vyprodáno během pár hodin

Herec Martin Dejdar stál podle svých slov před deseti lety u zrodu Jágr týmu a se slavným hokejistou ho pojí kamarádské vztahy. "Tohle natáčení je ale i pro mě výjimečnou událostí. Vůbec mě nepřekvapilo, že šest tisíc lístků na utkání bylo rozdáno během několika hodin," říkal nedlouho před úvodním vhazováním.

Setkání s Jágrem si hodně cenil herec Petr Forman: "Týden jsem tady nebyl a když jsem se dozvěděl, že se setkám s Jágrem, celou noc jsem z toho nespal. Hokej jde stranou, to hlavní jsem si už užil. Jágrovy autogramy, které jsem získal pro svoje tři dcery, mají pro mě obrovskou hodnotu. Holky kvičely blahem, že jsem jim je přinesl."

Rozhodčím měl být Lábus

Trenéra mužstva Olympu představuje herec Pavel Nový, který už před zápasem s úsměvem prozradil osobitou taktiku pro zápas s Jágr týmem: "Máme dvě jistoty, jak vyzrát na soupeře. To jsou Jágrův malíček a Dejdar, tedy Krol. Každá naše lajna, která jde na led, se rovnou nastěhuje do vlastní branky, aby tam bylo co nejméně místa. A před nimi bude stát brankář."

Tak to pochopitelně nebylo, neboť se hrál oboustranně otevřený hokej. Zápas řídili místní rozhodčí. "Původně měl být hlavním sudím Jirka Lábus. Sešlo z toho poté, co zjistil, že nejde o parodii a navíc ho draftovali do fotbalu, takže tady není," vykládal Dejdar.

Dejdar: Pavel Nový mě nemá rád

Vztahy Nového a Dejdara prý nejsou v seriálu zrovna idylické. "Pavel Nový mě prostě nemá rád. V tom se život a seriálový scénář vzácně sešly," prohodil se smíchem Dejdar, který si ze staršího hereckého kolegy dělal neustále legraci.

Pak ale zvážněl a dodal: "Před natáčením jsem se snažil proniknout do tajů hokeje, a tím, že jsem si to vyzkoušel v praxi, mám ke sportu úplně jiný vztah. Začalo nás to moc bavit a dodnes se o tom bavíme. Nečekal jsem, že mě tahle role hokejisty tolik chytne. Natáčení scén na ledě končíme v Liberci 13. srpna a cítím, že mi to bude chybět."

Za Jágr tým v Liberci kromě Jágra nastoupili i další hokejisté zvučných jmen. V brance byla opora libereckých tygrů Milan Hnilička, v obraně nastoupili bratři Kaberleové, Jaroslav Špaček, nebo Jiří Šlégr, v útoku se proháněli Martin Ručinský, Martin Straka, Petr Nedvěd, Jan Hlaváč a další.

Reklama

Související témata: