Hlavní obsah

Ručinský s parťáky na dálnici poničili mercedes

PRAHA

Hvězdná hokejová parta v pátek vyjela za povyražením na golfové hřiště u Plzně. Místo zábavy však museli olympijští medailisté, mistři světa a bývalé hvězdy pražské Sparty řešit trable způsobené dopravní nehodou. Během rychlé jízdy na dálnici Praha - Plzeň se jedno z jejich luxusních aut dostalo do střetu s jiným vozidlem a po smyku skončilo zdemolované v příkopu.

Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

Poničený mercedes Martina Ručinského.

Článek
Fotogalerie

Skupinku golfistů tvořily hvězdy zámořské NHL Martin Ručinský a Petr Nedvěd, jeho bratr bývalý Sparťan a reprezentant Jaroslav, brankář Petr Bříza a někdejší hráč a současný funkcionář Sparty Leo Gudas. Ten také zřejmě havarovaný mercedes řídil. Auto je ale evidované na Martina Ručinského.

Jeli přes stodevadesát

Závod hvězd odnesl mladý řidič Fordu Mondeo, který potvrdil, že se hokejisté na green řítili velmi rychle. "Jel jsem v levém pruhu tak stodevadesátkou. Když jsme se koukl do zpětného zdrcátka, viděl jsem auto těsně za mnou a než jsem stačil udělat úhybný manévr, dostal jsem zezadu ránu. Auto se začala otáčet. Asi pět minut potom, co se zastavilo o středová svodila, jsem seděl za volantem úplně vyřízený. Pak jsem vylezl ven a šel zkontrolovat, jak je na tom řidič toho mercedesu, který skončil v pangejtu," líčil Právu vyšší černovlasý muž kolem 30let s brýlemi na nose.

Ten vůbec netušil, s kým má tu čest. "Nejsem sportovec, v těchto věcech se nevyznám. Vím že krátce potom, co došlo ke střetu, k nám přišli nějací další muži. Vypadlo to, že se všichni dobře znají," dodal. Hokejisté ve skupince čekali na odtahovou službu a policii, ostatní nepoškozená auta včetně Ferrari Petra Nedvěda odstavili kousek od místa střetu.

Dechová zkouška byla negativní

"Kluci se docela pomlátili," řekl Právu Jaroslav Nedvěd, cokoliv dalšího včetně složení posádky mercedesu ale odmítl sdělit. Jako nejrobustnější z hokejistů se postaral i o to, aby se nikdo nedostal do hledáčku fotoaparátu. "Fotit to nebudeš," prohlásil, když reportérovi Práva odebíral aparát a "přátelsky" ho za ramena odvedl k autu. "Dám ti ho až odjedeš," dodal a nechal se odvézt několik set metrů za místo nehody, pak teprve foťák vrátil. Hokejisté počkali na příjezd policie a pak místo rychle vyklidili.

Podle policistů byla dopravní nehoda vyřešena na místě. "Řidič mercedesu, který nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly dostal blokovou pokutu," řekl policista, který událost vyšetřoval. Její výši však nechtěl upřesnit. "Bylo to v horní hranici sazby za dopravní přestupek," uvedl s tím, že maximální možná finační sankce je sedm tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Reklama