Hlavní obsah

Hašek nakonec do Boleslavi přijel, ale jen na pár minut

MLADÁ BOLESLAV

Sice nenastoupil do branky, ale hokejový brankář Dominik Hašek se nakonec přece jen na čtvrteční xhibici v Mladé Boleslavi ukázal. Z Písku, kde se připravuje na novou sezonu, si odskočil do středních Čech.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dominik Hašek

Článek

Na stadionu v Mladé Boleslavi se ale Hašek zdržel jen zhruba dvacet minut. Vítězi soutěže v samostatných nájezdech Mojmíru Musilovi z domácího prvoligového klubu předal cenu - horské kolo - a zase odjel. Původně měl na exhibici chytat, ale svou účast si rozmyslel, protože nechtěl rušit svůj tréninkový program.

I tak ale byla dnešní exhibice pro diváky z města automobilů, zvyklé na urputné souboje z první ligy, pastvou pro oči. Proti domácím hokejistům, rozděleným na dva týmy, se postavili mistři světa Martin Straka, Petr Sýkora, David Výborný a Radim Vrbata.

A hokejem se bavili. V zápasech na 2x10 minut hrály na ledě jen čtveřice místo obvyklých pětek a nezřídka se v jedné chvíli v jednom týmu objevili na hřišti čtyři útočníci.

Turnaj nakonec vyhrál tým kolem Straky a Sýkory, v němž byli ještě například Milan Kraft a Ladislav Šmíd. Legendární zadák František Tikal převzal od nadace hráčského agenta Jaromíra Henyše šek na 50 tisíc korun jako ocenění za svůj přínos českému hokeji.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko