Hlavní obsah

Představitelé ČSLH budou opět jednat o smlouvě s NHL

Mimořádné zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) bude ve čtvrtek opět jednat o smlouvě mezi Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) a NHL, která upravuje podmínky odchodů hráčů z Evropy do zámoří. Česká výprava o víkendu přivezla z kongresu v Portugalsku finální podobu smlouvy.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Vratislav Kulhánek (vpravo) a Zbyněk Kusý.

Článek

"Jedná se o osmnáctistránkový čistopis," řekl generální sekretář ČSLH Martin Urban. Zástupci Asociace profesionálních klubů ledního hokeje i hokejového svazu již podmínky smlouvy, i přes výhrady řady manažerů, jednou schválili. Do pátku by však měli vrcholní představitelé ČSLH definitivně potvrdit její konečnou podobu.

Podle neoficiálních informací by měla být stávající podoba smlouvy příznivější pro českou stranu. Zejména díky aktivitě představitelů Pardubic, kteří se odmítli smířit s odchodem dvojice Petr Sýkora, Petr Průcha do NHL a oba hráče zažalovali s odkazem na to, že mají s klubem platnou smlouvu.

"Dokumenty jsme ještě neviděli, ale podle našich informací by v nich měly určité změny být," řekl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Existuje tak reálná šance, že Východočeši nakonec dostanou za Sýkoru, kterého museli před lety vyplatit z Nashvillu, odstupné. Podle původního návrhu přitom měli hráči, kteří již jednou v zámoří působili, odcházet do NHL bez finanční kompenzace.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice