Hlavní obsah

Hokejový svaz ratifikoval smlouvu mezi IIHF a NHL

PRAHA

Jednoznačným poměrem 9:1 odsouhlasili představitelé Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) na čtvrtečním mimořádném zasedání výkonného výboru v Praze podmínky smlouvy mezi Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) a NHL. Smlouva upravuje na příští dva roky podmínky odchodů hráčů z Evropy do zámoří.

Článek

"Výsledek hlasování byl 9:1. Česká republika se tak přihlašuje k této smlouvě pro nadcházející dvě sezony," řekl generální sekretář ČSLH Martin Urban novinářům po skončení více než dvouhodinového jednání. Jediným, kdo s podmínkami nesouhlasil, byl místopředseda svazu a generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

I pro Východočechy by však měla být smlouva příznivější, než se původně zdálo. Oproti původnímu návrhu, o kterém v létě hlasovali zástupci Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, totiž dostanou kluby zaplaceno i za hráče, kteří již v minulosti v NHL působili a poté se vrátili do evropských soutěží. "Musí zde ale odehrát alespoň tři sezóny," řekl Urban.

Právě to je případ pardubického útočníka Petra Sýkory, jenž podepsal v létě smlouvu s Washingtonem. "Naše stanovisko k celé smlouvě se nezměnilo. Jsem ale rád, že se podařilo prosadit finanční kompenzaci za opakované transfery," řekl Kusý.

Reklama