Hlavní obsah

Hokejista Robert Kysela opustil Ústí a ukončil kariéru

Hokejový útočník Robert Kysela předčasně ukončil své angažmá v prvoligovém Ústí nad Labem. Mistr světa z Vídně z roku 1996 se dohodl s vedením severočeského klubu na ukončení smlouvy k 30. listopadu 2005 a zároveň oznámil, že už pravděpodobně nebude pokračovat ze zdravotních důvodů v aktivní kariéře.

Foto: PRÁVO

Robert Kysela ještě v dresu Kladna.

Článek

"Nejen, že se Robertovi nepodařilo dostat se do kvalitní formy, ale také se u něho, v důsledku fyzického přetížení, zhoršila artróza kyčelního kloubu. Za těchto okolností je Robert, dle vlastních slov, nucen ukončit svou hráčskou kariéru. Vedení HC Slovan Ústečtí Lvi děkuje Robertovi za jeho účinkování v ústeckému klubu," prohlásil na oficiálních internetových stránkách Ústí generální manažer Slovanu David Šaffer.

Sedmatřicetiletý Kysela přišel do ambiciózního severočeského klubu před sezónou z Kladna. V 25 zápasech nasbíral sedm kanadských bodů za pět branek a dvě asistence.

Ústecký klub se s Kyselou slavnostně rozloučí před dnešním zápasem s Třebíčí. "Robert hovořil o tom, že ústecké angažmá bylo posledním v jeho bohaté kariéře. Ale nevylučuji, že si ještě zahraje někde v zahraničí," dodal Šaffer.

Reklama