Hlavní obsah

Hokejová dvacítka prohrála v přípravě s Kanadou

Chyba českých hokejistů do dvaceti let v závěru přípravného zápasu před světovým šampionátem s domácí Kanadou rozhodla v úterý o těsné prohře 1:2. Svěřenci trenéra Radima Rulíka inkasovali vítězný gól z hole Michaela Blundena 50 sekund před závěrečnou sirénou.

Foto: PRÁVO

Kouč hokejové dvacítky Radim Rulík

Článek

Kanaďané se ujali vedení v 11. minutě, kdy Mrázkovo vyloučení potrestal Toews. V 35. minutě vyrovnal rovněž v přesilovce Meidl, ale v poslední minutě zajistil domácím výhru Blunden. V české brance nastoupil od začátku Fiala, v polovině utkání ho vystřídal Pavelec.

"Byl to dobrý zápas, bohužel jsme v závěru udělali zbytečnou chybu. Pro některé hráče to byl boj o nominaci, takže jsme nastoupili bez šesti hráčů včetně brankáře Schwarze," řekl trenér Rulík.

Dnes v noci se chystá s asistentem Janem Votrubou a realizačním týmem prvně zúžit nominaci. V kádru má nyní bez obránce Ladislava Šmída, o jehož uvolnění z farmy Anaheimu v Portlandu není stále jasno, devětadvacet hráčů. Do kempu se z původního výběru nezapojil zraněný útočník Michal Řepík z týmu WHL Vancouver Giants.

"Zúžíme nominaci o dva obránce a dva útočníky. Do startu šampionátu nás čeká ve čtvrtek ještě přípravný zápas se Švýcarskem a není jisté, jak to dopadne se Šmídem. Necháme si tak vedle tří brankářů ještě osm obránců a čtrnáct útočníků," dodal Rulík. Šampionát chce odehrát se sedmi beky a třinácti útočníky.

Kanada - Česko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 11. Toews, 60. Blunden - 35. Meidl.

Reklama

Související témata: