Hlavní obsah

Pardubice čeká po Super Six opět boj o play-off

PETROHRAD

Hokejisté Pardubic neobstáli na turnaji mistrů Super Six v Petrohradu v konkurenci ruského mistra Dynama Moskva a podobně jako loni Zlín skončili v základní skupině druzí. Celkově obsadil Moeller na turnaji čtvrtou pozici, o jednu horší než loni Hamé.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

V nabitém programu ale nemá český šampión moc času vystoupení na prestižním podniku hodnotit, protože ho čeká opět tuhý boj v extralize o play-off.

"Jak je vidět, tak české týmy na to na té evropské scéně bez hráčů, kteří působí po Evropě nebo v NHL, ještě nemají. Vystoupení na Super Six je ale pro naše hokejisty velká zkušenost," řekl v rozhovoru s novináři po sobotním utkání asistent pardubického trenéra Petr Hemský.

Klub získal za své umístění prémii 70 tisíc švýcarských dolarů, což zdaleka nepokryje jeho náklady na výpravu do Petrohradu. To by se mohlo podařit jen v případě triumfu, za který jde do pokladny o 245 tisíc švýcarských franků více.

Na turnaji musel Moeller přivykat přísnějšímu metru rozhodčích, který je nyní celosvětovým trendem. Moc se mu to však nepodařilo. "Jsme zvyklí všechno hrát hokejkou a držet. Tady to rozhodčí pískají, rozdíl to byl proti extralize veliký. A přesilovky dneska rozhodují. Základ je v bruslení. Kdo to neumí, tak nemůže hrát hokej," pokračoval Hemský.

Do zápasů šli na doraz

Z účastníků turnaje se musely Pardubice vyrovnávat s nejnabitějším programem. Ještě v úterý hrály v extralize proti Slavii, potom v pátek a sobotu zápasy se Slovanem Bratislava a Dynamem. Dnes pozdě večer čeká hráče návrat speciálem domů a v úterý extraliga ve Zlíně. V pátek potom cesta do Karlových Varů a v neděli doma Vítkovice. "Doufám, že se dáme dohromady. Nějaká drobná zranění v mužstvu jsou. My navíc musíme pořád bodovat, jinak bychom se do osmičky nedostali," dodal Hemský.

Mužstvo se poté, co Vladimíra Martince s Jiřím Šejbou nahradili Vladimír Bezdíček s Hemským, výsledkově zvedlo. V součtu se Super Six zvítězilo z osmi zápasů v šesti, podlehlo jen Slavii a Dynamu Moskva. "Nehrajeme špatný hokej. Je to hra chyb, kdo udělá míň, tak vyhraje. Je důležité, abychom byli jednolitý celek. Pro Pardubice a fanoušky je největší odměna vítězství. My hlavně chceme, abychom si po sezóně mohli říct, že jsme pro úspěch udělali všechno," řekl zkušený útočník Miroslav Hlinka.

Pro úspěch na Super Six by musel tým podle slovenského mistra světa z roku 2002 podat nadstandardní výkon. "My podali solidní, nadstandardní nikoliv. Šli jsme do zápasů na doraz, ale ne vždy se to podaří. Chtěli jsme se odrazit dobrým výkonem proti Slovanu, abychom pak porazili Dynamo a dostali se do finále. Bohužel se to nepodařilo," navázal Hlinka. Turnaj prý měl pro všechny hráče velkou prestiž. "Ti, kteří nejsou v reprezentaci, takový hrát už třeba nikdy nemusí. Je tady také hodně manažerů a skautů z celé Evropy."

S náročným programem se mužstvo podle Hlinky musí vyrovnat. "Extraliga je našlápnutá. My jsme profesionálové a musíme se na to připravit tréninkem a regenerací. Důležité bude, abychom byli všichni zdraví a udělali nějakou vítěznou šňůru. Nechceme se na konci ledna strachovat, takže se potřebujeme posunout co nejvýše," dodal Hlinka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko