Hlavní obsah

Sázkovky stahují zápasy 1. hokejové ligy, mají pochybnosti

PRAHA

Sázkové kanceláře mají podezření, že některá utkání první hokejové ligy jsou zmanipulovaná. Původně vypsané kurzy na výsledky zápasů druhé nejvyšší soutěže v tuzemsku proto snižují, anebo utkání úplně vyřazují z nabídky, uvedla televize Nova. Vedení hokejového svazu a kluby odmítají, že by výsledky někdo ovlivňoval.

Článek

Kvůli pochybnostem bylo z nabídky staženo už deset zápasů za poslední dva týdny, mezi nimi například utkání Kometa Brno - Třebíč, Mladá Boleslav - Hradec Králové nebo Chomutov - Havířov. "Vyhodnotili jsme příjem sázek jako nestandardní a svým způsobem podezřelý," řekl mluvčí sázkové kanceláře Tipsport Lubomír Ježek.

Český svaz ledního hokeje rozhodně odmítá spekulace o tom, že by první hokejová liga byla nedůvěryhodná. "My si myslíme, že je důvěryhodná," řekl Martin Urban z Českého svazu ledního hokeje.

I kluby trvají na tom, že zápasy nikdo neovlivňoval. "Já to odmítám, našim hráčům věřím," řekl ředitel HC Třebíč Karel Čapek. Podobně reagoval také Libor Zábranský z HC Kometa Brno. "Až budete mít někdo důkaz, tak přijďte a já osobně to půjdu dát na policii," uvedl.

Vysoké částky proti favoritovi

Jenže sázkové kanceláře tvrdí, že měly signály, že zápasy mohly být zmanipulované. "Sázejí lidé proti favoritovi, sázejí neobvykle vysoké částky. Můžeme mluvit o několika stovkách sázenek," řekl Nově Ježek.

Sázkové kanceláře situace znepokojila natolik, že u podezřelých zápasů váhají s vyplácením výher. "Nebudeme vyplácet do té doby, než to šetření skončíme," řekl Ježek. Pokud by se pochybnosti potvrdily, je údajně možné, že se na zápasy první hokejové ligy přestanou sázky vypisovat úplně.

Reklama