Hlavní obsah

Ústí a Boleslav vyhráli v semifinále i napodruhé

Hokejisté Ústí nad Labem zvítězili v semifinále první ligy nad Hradcem Králové těsně 1:0 a k postupu do finále jim chybí už jen jedna výhra. Stejně jsou na tom hokejisté Mladé Boleslavi, kteří ve druhém semifinále rozdrtili Havířov vysoko 7:3. Třetí zápasy semifinálové série jsou na programu ve středu.

Foto: www.bkboleslav.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi si poradili s Havířovem i napodruhé.

Článek

Severočechům stačila tentokrát k úspěchu jediná branka, kterou vstřelil v závěru druhé třetiny v přesilovce Jankových. Ale favorit se na těsné vítězství hodně nadřel. Bojovní hosté hned v úvodu dvakrát nebezpečně ohrozili brankáře Málka, ve 14. minutě proti němu z bezprostřední blízkosti neuspěl ani Volráb. Poté zazvonila po střele ústeckého útočníka Klimta tyčka Duškovy branky.

V druhé třetině měli Severočeši dlouho neplodnou převahu, Hradec důsledně bránil a nepustil soupeře do vyložené šance. Až v 37. minutě propálil Jankových v přesilovce hradeckého gólmana po kombinaci s Červenkou a Grofem. Další šanci, Kloboučkův příklep, pak Dušek zlikvidoval.

V 54. minutě byli hosté blízko k vyrovnání, Málek ale při hradecké přesilovce zázračně zneškodnil Přeučilovu střelu. Poté oslabil hosty na čtyři minuty faulující Šeda, když se ale na led vrátil, měl Málek s jeho ránou od modré čáry spoustu práce. Hradecký kouč Jeřábek zkusil v závěrečné půlminutě hru bez brankáře, která ale už jeho týmu vyrovnání nepřinesla.

Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 37. Jankových. Rozhodčí: Blecha - Rozlílek, Kareš. Vyloučení: 5:8, navíc Petr Suchý (Hradec Kr.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4850.
Stav série: 2:0.

Také druhý zápas semifinálové série zvládli lépe mladoboleslavští hokejisté. Tentokrát ale Středočechům nevyšel vstup do utkání a dlouho se nemohli dostat do tempa. Toho také Havířov využil a už v 3. minutě se z úhlu prosadil Klimeš. Boleslav se probudila v 11. minutě, kdy přihrávku zpoza branky proměnil ve vyrovnávající gól Krátoška.

Do vedení šli domácí v 16. minutě, kdy v přesilovce vystřelil Pospíšil, Novotný jen vyrazil a Nouza bekhendem upravil na 2:1. V závěru třetiny se pak hostům naskytla možnost hrát celé dvě minuty přesilovku pět na tři. Tu ale Havířov nevyužil.

Zato domácí v 26. minutě svou početní převahu zužitkovali. Vyhlídal jen nahodil puk směrem na havířovskou branku, ale Novotný měl zakrytý výhled a nestačil zareagovat. Jenže severomoravský tým nesložil zbraně, v další dvojnásobné přesilovce snížil svým druhým gólem Klimeš a vzápětí srovnal na 3:3 Galvas. Obě trefy přitom dělilo pouze třicet vteřin.

Radost hostujícímu celku ale příliš dlouho nevydržela. Nouza a po něm Beck znovu v početní převaze domácím vrátili dvoubrankové vedení. V závěrečné části už se projevila zkušenost mladoboleslavského celku. Na 6:3 zvýšil po obkroužení branky Vyhlídal a o gólovou tečku se postaral proměněním samostatného nájezdu Jeslínek.

Mladá Boleslav - Havířov 7:3 (2:1, 3:2, 2:0)
Branky: 16. a 32. Nouza, 26. a 48. Vyhlídal, 11. Krátoška, 34. Beck, 51. Jeslínek - 3. a 29. Klimeš, 30. Galvas. Rozhodčí: Skoupý - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 14:18. Využití: 4:2. Diváci: 1500.
Stav série: 2:0.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice