Hlavní obsah

Brankáře Málka láká boj o postup

ÚSTÍ NAD LABEM

Před třemi lety slavil s pražskou Slavií mistrovský titul v hokejové extralize.Chytal v ruském Magnitogorsku, Karlových Varech a poté, co se letos s Plzní neprobojoval do play-off, je brankář Roman Málek největší hvězdou vrcholící prvoligové soutěže v barvách favorizovaného Slovanu Ústí nad Labem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Roman Málek (na archivním snímku v dresu Plzně)

Článek

Severočeský tým na něj spoléhá při své snaze o postup mezi tuzemskou klubovou elitu. Po zdolání Olomouce (4:0 na zápasy) vede Ústí i v semifinále nad Hradcem Králové (2:0) a od postupu do finále hraného jen na tři vítězství ho dělí poslední krok.

V pondělní bitvě Málek poprvé v play-off vychytal čisté konto. "Nula je hezká, ale na vlastní statistiky se nehraje. V každém zápase o něco jde a doufám, že sérii s Hradcem uzavřeme už ve středu na jeho ledě. Určitě se nebudeme schovávat za nějaké slovíčkaření, že to zkusíme apod. Motivací je i slíbené volno od trenérů, abych se po čtyřech dnech zase podíval domů do Berouna," usmál se gólman.

Zhodnotit sezónu s Plzeňskými nepůjde

I přes současné hostování v Ústí je stále v kontaktu s nedávnými plzeňskými spoluhráči, pro které sezóna končí ve čtvrtek. "Občas si voláme a vím, jak na tom jsou. Po zápase na Kladně půjdou nepovedený ročník někam zhodnotit, ale já u toho nebudu. Plně se soustřeďuji jen na ústeckou štaci," zdůraznil Málek.

Finiš sezóny má teprve před sebou. "Kluci v kabině říkali, že k postupu do extraligy se musí čtrnáctkrát vyhrát. Kolik nám ještě schází, to nepočítám. Nemám ani žádné rituály, protože hokej se rozhoduje na ledě a ne někde okolo," vykládal brankář.

Na vítěze první ligy čeká v prolínací soutěži extraligový outsider Vsetín, který hodlá nasadit i veterány Vlacha a Jaškina. "Také jsem to někde četl, ale nám je to úplně jedno. Případná baráž je pro nás pořád ještě daleko, nejprve se do ní musíme dostat," utnul Málek úvahy na toto téma.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko