Hlavní obsah

Finále první hokejové ligy začne v úterý v Ústí nad Labem

Souboj o šampiona první hokejové ligy a zároveň právo účasti v baráži o extraligu mezi Ústí nad Labem a Mladou Boleslaví začne v úterý na severu Čech. Poslední tým nejvyšší soutěže Vsetín vyzve klub, který uspěje v sérii na tři vítězná utkání. Ústí i Boleslavi stačily k postupu do finále tři semifinálové duely.

Článek

Také v semifinále první ligy stačil hokejistům Ústí nad Labem nejmenší možný počet zápasů k zajištění postupu. Vítězové základní části dnes vyhráli na ledě Hradce Králové 4:1 a jsou ve finále. Domácím hokejistům nepomohla ani podpora rekordních 7571 diváků.

Hostům se povedlo udeřit hned v úvodu. Po 78 sekundách poslal Ústí do vedení Sýkora a v osmé minutě zvýšil na 2:0 Antoš. Domácí se sice na začátku druhé třetiny dostali zpět do zápasu po brance Pavla Suchého, ale vyrovnat se jim i přes slibné šance nepodařilo. Naopak ústečtí hokejisté opět odskočili v závěru druhé třetiny na dvoubrankový rozdíl, když využili přesilovku pět na tři. Ve třetí třetině už si hosté náskok i postup pohlídali. Boleslavi zajistila postup trefa v poslední minutě

Také Mladá Boleslav si zajistila postup do finále už ve třetím duelu s Havířovem, na jehož ledě dnes zvítězila 2:1. Domácí měli v úvodu slibné šance, ale po Sedlákových přihrávkách v přesilovce promáchli před prázdnou brankou nejprve Mikšan a poté i Balčík. Když Havířov nevyužil ve druhé třetině pět přesilových her, udeřili hosté dvacet sekund před sirénou zásluhou Kadlece, který těsně po skončení domácí početní výhody prostřelil Novotného.

Domácí se v poslední třetině snažili o vyrovnání, ale dlouho naráželi na připravenou obranu, která povolila až tři minuty před koncem. Vavruša nahodil vysoký kotouč do útočného pásma, tam si jej zpracoval Mikšan a trefil přesně levý horní roh. Utkání však nedospělo ani do prodloužení. V poslední minutě vypálil Jindra ze středního pásma a puk k překvapení všech prošel Novotnému mezi betony a došoural se za brankovou čáru.

První hokejová liga - semifinále:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 23. Pavel Suchý - 2. Sýkora, 8. Antoš, 38. Havel, 49. Pazourek. Rozhodčí: Trombík - Machálek, Škach. Vyloučení: 8:7, navíc Koudelka (Hradec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7571.
Konečný stav série: 0:3.
Havířov - Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 57. Mikšan - 40. Kadlec, 60. Jindra. Rozhodčí: Hradil - Lipina, Záviský. Vyloučení: 8:12, navíc Vavruša (Havířov) 10 min. Bez využití. Diváci: 2293.
Konečný stav série: 0:3.
Program finále první hokejové ligy:
Úterý 14. března - 1. zápas:
18:00, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav.
Středa 15. března - 2. zápas:
18:00, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav.
Pátek 17. března - 3. zápas:
17:30, Mladá Boleslav - Ústí nad Labem.
Sobota 18. března - případný 4. zápas:
17:30, Mladá Boleslav - Ústí nad Labem.
Pondělí 20. března - případný 5. zápas:
18:00, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav.

Reklama