Hlavní obsah

Česká dvacítka otestuje i formu hokejistů ze zámoří

PRAHA

Českou hokejovou dvacítku čeká první test nového ročníku. Na turnaji ve švýcarském Huttwilu bude mít trenér Vladimír Bednář k dispozici i některé hráče působící v zámořských juniorských soutěžích. Pravděpodobně to bude poslední možnost jejich startu před mistrovstvím světa ve Švédsku na přelomu roku, i když by kouč hráče z klubů juniorské CHL rád využil ještě na začátku září na dalším turnaji čtyř zemí ve Švédsku.

Foto: ČTK/EPA

MS-hokej-dvacítky

Článek

Ve Švýcarsku ale budou některé opory chybět. Michael Frolík s Petrem Kalusem trénují v zámoří, zraněný je David Kuchejda a s týmem nejsou ani slávista Vladimír Sobotka a Tomáš Káňa. Naopak v kádru je i útočník Jiří Tlustý, který už má podepsanou smlouvu s týmem NHL Toronto Maple Leafs. "Příležitost dostanou další hráči, kteří byli s dvacítkou v dubnu na turnaji v Petrohradu," řekl dnes ČTK Bednář.

Zatím trenér neví, zda některé hráče ze zámoří bude moct využít i v září. "Na konci srpna odlétají do kempů, ale ti, kteří už tam působili loni, by mohli nastoupit až později. Uvidíme, jak se situace vyvine," doplnil Bednář.

Česká dvacítka se sešla na soustředění v Mladé Boleslavi už v polovině července a před turnajem absolvovala od soboty soustředění ve Strakonicích. Ve středu čeká tým přípravný zápas v Huttwilu s domácím Švýcarskem a od pátku do neděle se hráči utkají postupně se Slovenskem, Německem a opět Švýcarskem.

Reklama