Hlavní obsah

Jágr doufá, že nedojde na odsávání tuku

PROSTĚJOV

Úbytek svalové hmoty, nadváha i ztráta kondice - nejlepšího českého hokejistu Jaromíra Jágra souží po květnové operaci ramene řada fyzických neduhů. Útočníka New Yorku Rangers a čerstvého držitele Zlaté hokejky čekají tři týdny galejí, aby do startu předsezónního kempu načerpal zásobu čerstvých sil a energie.

Článek

Pooperační léčba a rehabilitace toho Jágrovi v létě mnoho nedovolily. Týdny nečinnosti poznamenaly jeho postavu. Současnou váhu hokejista tají, ale hmotnost má prý klesající tendenci. "Doufám, že už to není těch 115 kilo. To už bych neshodil, to bych si asi musel nechat odsát tuk nebo brát nějaké prášky," řekl se smíchem na čtvrteční tiskové konferenci.

"Lepší se to, ale svaly chybí a rameno je pořád slabé. Nemůžu to moc přehánět, abych se znovu nezranil. Nejdůležitější je, abych se úplně uzdravil a pak můžu začít s tvrdším tréninkem," uvedl Jágr.

Rozhýbávání ve vodě

Čtyřiatřicetiletý útočník operované rameno nejčastěji rozhýbává ve vodě. Ačkoliv zámořští odborníci z Rangers mu sestavili tréninkový plán i seznam cviků, Jágr se řídil spíše vlastní intuicí. "Ze všech těch rad jsem si vzal to nejlepší," usmál se.

"Chodil jsem hodně do bazénu a cvičil ve vodě. Teď jsem čtrnáct dnů nebyl a cítím, jak se to zhoršuje," přiznal Jágr, který už začal trénovat i na ledě. Ani tam však zatím nevyniká. "Není to nic příjemného, když tě objíždí dvacetiletý kluk. Musel jsem se podívat pravdě do očí. Nemohl jsem od toho čekat žádné zázraky, když jsem tomu v létě moc nedal," konstatoval.

Zatím má Jágr stále dost času, aby se dal do pořádku. Letenku za Atlantik si zabukoval na 13. září, společnou přípravu s týmem zahájí na ledě hned další den. I kdyby prý Jágr nepřijel v excelentní kondici, nikoho v klubu už to prý nepřekvapí. "V New Yorku už nebudou nijak zvlášť překvapení, že jsem jeden z nejhorších," zažertoval na svůj účet.

Evropská obrana

Mezi newyorskými mrakodrapy bude dále obklopen spoustou krajanů. Do mužstva přes léto nově přibyli obránci Karel Rachůnek s Martinem Richtrem. "No, máme evropskou obranu. Vypadá to na den otevřených dveří, asi budu muset více bránit," rýpnul si Jágr do dvou českých posil.

I letos budou Rangers týmem Evropanů. Byť před šesti lety se Jágr nechal slyšet, že přebytek evropských hokejistů v týmu NHL je spíše na škodu, po loňské výluce změnil názor. "Po stávce se hokej změnil," tvrdí. "Ubylo rvaček. Tímto způsobem nás kdysi soupeři dokázali zastrašit. Myslím, že teď je naše mužstvo složené celkem dobře. Ale nevím, že bychom byli nějakými favority, jak nás na ně nedávno někdo v novinách pasoval. Jak na to přišli, fakt nevím," prohlásil.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články