Hlavní obsah

Švédsko - Rusko 5:2Švédové porazili Rusko 5:2 a vedou domácí turnaj bez ztráty

Ve druhém utkání na Švédských hrách zvítězili domácí hokejisté nad Ruskem 5:2 a vedou turnaj bez ztráty bodu. Svěřencům trenéra Johana Garpenlöva stačí bez ohledu na výsledek duelu Česka s Ruskem k druhém triumfu za sebou po úspěchu na prosincovém Channel One Cupu neprohrát v neděli s Finskem v základní hrací době.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Ruský hokejista Artur Kayumov a švédský brankář Lars Johansson v souboji.

Článek

Švédové ve čtvrtek zdolali českou reprezentaci 2:1 a Rusové prohráli v Helsinkách s Finskem 0:3, takže zůstávají bez bodu poslední. Omlazený tým sborné stejně jako v úvodním duelu inkasoval i v Globenu hned v první minutě. Gólman Samonov ještě po Händemarkově teči Dahlbeckovy střely puk vyrazil, ale z dorážky do okryté branky otevřel skóre Marcus Nilsson.

V závěru úvodního dějství pomohla po Podkolzinově pokusu Larsi Johanssonovi tyč. Švédové zvýšili v polovině druhé třetiny v přesilové hře, kdy Lundkvistovo nahození tečoval Fagemo. Devatenáctiletý talent, který byl nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem. mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci na přelomu roku, ozdobil gólem svou premiéru v reprezentaci.

V 35. minutě vedli domácí už 3:0. Bromé trefil po bekhendovém blafáku pravou tyč a z dorážky doklepl puk Sylvegard. Ve 39. minutě se prosadil z levého kruhu Rafikov, ale sudí Kova a Brännare gól po zhlédnutí videa neuznali kvůli Kajumovově ataku švédského gólmana.

Lars Johansson přišel o čisté konto ve 48. minutě, kdy se před něj šikovně natlačil Porjadin a nadvakrát jej překonal. Hned za 64 sekund odpověděl Bengtsson, který po Nilssonově přihrávce zasunul puk bekhendem mezi Samonovovy betony. V 51. minutě se v přesilové hře radoval po ráně od modré čáry opět Bengtsson. Rusové ještě zkorigovali díky Kudrjavcevovi, který proměnil Zernovovu ideální přihrávku.

Reklama

Související témata: