Hlavní obsah

Švédsko - Finsko 5:1Švédští hokejisté ovládli domácí turnaj EHT

Stockholm
Aktualizováno

Švédští hokejisté ovládli po osmi letech domácí turnaj Euro Hockey Tour. Ve stockholmské hale Globen porazili Finsko 5:1 a i ve třetím utkání na Švédských hrách naplno bodovali. Češi skončili na turnaji druzí, v průběžném pořadí Euro Hockey Tour vedou díky lepšímu skóre před Švédskem.

Foto: Erik Simander, ČTK/AP

Proti střele švédského hokejisty Linuse Johanssona zasahuje finský brankář Frans Tuohimaa.

Článek

Hráči Tre kronor položili základ k výhře nad severskými rivaly v úvodní třetině. Po 16 minutách vedli o tři branky. Nejprve se po dorážce trefil Linus Johansson, který oslavil premiérový zásah v reprezentaci. Druhý gól přidal v početní výhodě ranou z první Samuel Fagemo.

Devatenáctiletý útočník, který byl nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem na mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci na přelomu roku, skóroval i ve druhém reprezentačním utkání. Na 3:0 zvýšil z mezikruží Zaar.

Finové se vzpamatovali v závěru první třetiny, kdy snížil Joel Mustonen. Jenže domácí si v 37. minutě vzali tříbrankový náskok zpět. Přečíslení tři na dva zakončil Everberg.

Konečnou podobu skóre stanovil do prázdné branky při power play hostů Linus Johansson. Švédové oplatili Finům prosincovou porážku 1:5 z moskevského Channel One Cupu.

Reklama

Související témata: