Hlavní obsah

KV Arenu čeká při Českých hokejových hrách zatěžkávací zkouška

KARLOVY VARY

Karlovarskou KV Arenu, která byla letos v červnu dokončena za více než jednu miliardu korun, čeká při nadcházejících Českých hokejových hrách zatěžkávací zkouška. Úvodní turnaj seriálu Euro Hockey Tour, který se za účasti reprezentačních mužstev Česka, Ruska, Švédska a Finska uskuteční v lázeňském městě od 3. do 6. září, prověří veškeré technologie v hale i odbavovací systém pro diváky. Ředitel KV Areny Zdeněk Sysel novinářům řekl, že problémy neočekává.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Multimediální kostka v karlovarské multifunkční aréně.

Článek

Všechny systémy v hale budou až do konce roku ve zkušebním provozu. To ale neznamená, že by snad měly nastat při turnaji nějaké komplikace. V aréně už domácí hokejisté HC Energie odehráli dva přípravné zápasy a dvě utkání Tipsport Cupu. "S novou halou jsme po přesunu z bývalé 'plechareny' velmi spokojeni," uvedl brankář Energie Lukáš Mensator. Ten je i v nominaci trenéra Vladimíra Růžičky na hokejové hry. "Prozatím si nemůžeme na nové prostředí stěžovat, i led je dobrý," uvedl.

Mensator doufá, že fanoušci vytvoří při utkáních předních evropských týmů tak dobrou atmosféru, jako tomu bylo při prvních zápasech HC Energie v aréně. V dobrou diváckou kulisu věří i Luboš Pázler z agentury BPA Sport Marketing. Podle něho se vstupenky na České hokejové hry prodávají dobře a největší zájem je o utkání Česko - Rusko. A nerozhoduje prý to, že se hraje právě v Karlových Varech, kam přijíždí tolik ruských turistů. "O tyto týmy je zájem vždy, ať se hraje v Praze nebo v Liberci," řekl.

Jedinou menší komplikací, byť přímo s chodem arény nesouvisí, může být při hokejových hrách doprava. KV Arena zatím disponuje jenom omezenou parkovací plochou a musí využívat část parkoviště u obchodního centra Varyáda vzdáleného několik stovek metrů. Proto Sysel doporučuje, aby lidé v co největší míře využívali k dopravě na utkání autobusy městské hromadné dopravy. "Při Českých hokejových hrách budou jezdit zvláštní linky z autobusového nádraží k aréně každých patnáct minut," poznamenal.

Hokejisté se v Karlových Varech sejdou v pondělí 31. srpna v podvečer, ubytovaní budou v lázeňském hotelu Imperial. První dva tréninky je čekají v úterý, ve středu půjdou trénovat jednou. Ve čtvrtek v 18:00 se utkají s Finskem, v sobotu nastoupí proti Švédsku a v neděli je v závěrečném zápase turnaje čekají úřadující světoví šampioni z Ruska. "V aréně zatím vyhrál vždy domácí tým, takže bychom chtěli, aby to vydrželo i v případě reprezentace," dodal Mensator.

Reklama

Související témata: