Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 3:4Hokejisté Ruska prohráli na úvod EHT se Švédskem po nájezdech

PODOLSK

Hokejisté Ruska vykročili za obhajobou vítězství z minulých dvou ročníků Euro Hockey Tour neúspěšně, když ve čtvrtek v zápase Českých hokejových her podlehli v Podolsku Švédsku 3:4 po samostatných nájezdech. V rozstřelu se trefil jen Mattias Weinhandl. Švédové po přesunu do Karlových Varů v sobotu narazí na českou reprezentaci, sbornou čekají Finové.

Článek

Oba celky na začátku utkání přečkaly oslabení, ale v polovině úvodní části unikli Švédové do dvoubrankového náskoku díky Omarkovi. Nová akvizice Dynama Moskva otevřela skóre v 10. minutě a za 108 vteřin udeřil Omark podruhé. Sborná snížila 34 sekund před první pauzou, když přesilovku čtyř proti třem využil Kozlov.

Manko smazal po dvou minutách Saprykin. Asistoval mu obránce Kalinin, který se stihl vrátit z Buffala, kde byl u porodu syna. V 25. minutě ale vrátil výběru Tří korunek vedení Harju, přičemž už třetí přihrávku si připsal Zackrisson. V 49. minutě však vynutil prodloužení Pěrežogin.

Na konci nastavení se sice Rusové ubránili v oslabení, ale v nájezdech neuspěli Radulov, Mozjakin ani Sušinskij, zatímco za soupeře uspěl jako první Weinhandl a Omarka ani nemusel neproměněný pokus mrzet.

Rusko - Švédsko 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Kozlov (Sušinskij, Proškin), 22. Saprykin (Kalinin), 49. Pěrežogin (Kornějev, Ščastlivyj) - 10. Omark (Harju, Zackrisson), 12. Omark (Zackrisson), 25. Harju (Zackrisson), rozhodující sam. nájezd Weinhandl. Rozhodčí: Partanen, Boman (oba Fin.) - Birin, Svitov (oba Rus.). Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. Diváci: 5000.
Rusko: Jerjomenko - Nikulin, Proškin, Kalinin, Kolcov, Kornějev, Kuljaš, Zjuzin, Nikitin - Sušinskij, Zinovjev, Kozlov - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Pěrežogin, Ščastlivyj, Mozjakin - Rybin, Něprjajev, Makarov. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Švédsko: Tellqvist (54. Holmqvist) - Lindström, Magnus Johansson, D. Tjärnqvist, Hedman, Tärnström, Jonsson - Axelsson, Martensson, Weindhandl - Aslund, Falk, Warg - Omark, Harju, Zackrisson - Andersson, Pettersson. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články