Hlavní obsah

Růžička nominoval na turnaj Karjala, nechybí ani Brendl

PRAHA

Bez nováčků a s téměř nezměněnou sestavou oproti zářijovému turnaji v Karlových Varech vstoupí příští týden česká hokejová reprezentace do Karjala Cupu ve Finsku. Druhý podnik letošního seriálu Euro Hockey Tour začne ve čtvrtek 5. listopadu, česká reprezentace do něj vstoupí ve švédském Jönköpingu soubojem s domácím týmem. Zbytek turnaje se hraje tradičně ve finských Helsinkách.

Článek

Jen tři hráči z nominace na Karjala Cup si nezahráli na zářijovém turnaji EHT České hokejové hry v Karlových Varech, jinak je sestava zcela totožná. "Ve Varech jsme odehráli poměrně slušný turnaj a proto jsme chtěli, aby mužstvo bylo opět hodně silné," obhajoval hlavní kouč Vladimír Růžička, proč vsadil na stejné hráče, kteří pod jeho vedením v Karlových Varech po sedmi letech vyhráli podnik EHT.

Brendl dostává další šanci

Na současné výkony borců v domácí extralize nekladl příliš velký důraz. "Jsou tam hráči jako Martin Růžička, který teď hraje velice dobře a může dostat v budoucnu šanci. Dobře chytá i Marek Schwarz a pokud mu vydrží forma, mohl by dostat šanci na prosincovém turnaji. Ale že se někomu daří v extralize, ještě neznamená, že uspěje v reprezentaci," myslí si Růžička.

Na předchozí akci sice nijak zvlášť nezazářil Pavel Brendl, jehož provázela pověst střelce, ale nyní dostane šanci na reparát. "Pavel byl na první reprezentační akci a bylo to pro něj těžké, byl pod velkým tlakem. Navíc jeden turnaj je podle mne na vyzkoušení málo, chci, aby dostal ještě další šanci," prohlásil trenér.

Mojžíš místo Čáslavy

Do národního týmu se opět vracejí Vladimír Sičák a Jan Bulis a po delší odmlce také obránce Tomáš Mojžíš ze švédského MODO. "Měl jsem možnost vidět jej v několika utkáních v televizi a už na začátku sezóny na něj byly dobré reference, rád bych se na něj podíval," vysvětlil Růžička. "Petr Čáslava navíc teď odchází z Pardubic do Timry a odehrál všechny poslední akce. Je to obránce, se kterým počítáme i nadále, ale chceme, aby si trochu odpočinul," dodal.

Hokejová reprezentace se sejde v úterý 3. listopadu v 17 hodin na zimním stadiónu v pražském Edenu. Do čtvrtka zde bude trénovat, poté se mužstvo přesune k zápasu se Švédskem do Jönköpingu. O den později pak odletí do dějiště Karjala Cupu v Helsinkách, kde se postupně utká ještě s Finskem a Ruskem.

Nominace hokejové reprezentace na Karjala Cup 2009:
Brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Lukáš Mensator (Karlovy Vary)
Obránci: Ondřej Němec, Jakub Čutta (oba Karlovy Vary), Josef Melichar (České Budějovice), Tomáš Mojžíš (MODO/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Vladimír Sičák (Vítkovice)
Útočníci: Petr Hubáček (Vítkovice), Pavel Brendl, Jaroslav Bednář (oba Nižnij Novgorod/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Tomáš Kůrka (Slavia), Petr Kumstát (Karlovy Vary), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Jiří Hudler (Dynamo Moskva/KHL), Jan Bulis, Jiří Novotný (oba Atlant Mytišči/Rus.), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl/KHL), František Lukeš (Litvínov)
Program turnaje Karjala Cup 2009 (Helsinky, Finsko):
Čtvrtek 5. listopadu:
19:30 Švédsko - Česká republika  (Jönköping, Švédsko)
19:30 Rusko - Finsko
Sobota 7. listopadu:
14:00 Švédsko - Rusko
17:30 Finsko - Česká republika
Neděle 8. listopadu:
14:00 Česká republika - Rusko
17:30 Finsko - Švédsko

Reklama