Hlavní obsah

Rusko - Finsko 4:3Finové ztratili vedení 3:0 a podlehli Rusku po nájezdech

HELSINKY

Hokejisté Finska ztratili v úvodním utkání na domácím turnaji Karjala v Helsinkách s Ruskem vedení 3:0 a prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. O vítězství sborné rozhodl Alexej Morozov, který 70 vteřin před koncem běžné hrací doby vyrovnal a v rozstřelu si připsal i vítěznou trefu.

Foto: Jussi Nukari, ČTK/AP

Hokejista Ruska Alexej Morozov (č. 95) napadá Villeho Peltonena z Finska.

Článek

Finové se v Hartwall Areně ujali vedení už na konci třetí minuty, kdy gólmana Košečkina překonal 202 centimetrů vysoký útočník Anttila. Domácím vyšel vstup do utkání dokonale, protože už za 122 vteřin se trefil Immonen a forvard ruské Kazaně skóroval i v osmé minutě při vyloučení Perežogina.

Rusy dostala do hry přesilovka pěti proti třem po vyloučeních Niskaly a Väänänena a v 27. minutě překonal poprvé Vehanena Saprykin. Ve 44. minutě dostal sbornou na kontakt dokonce v oslabení při trestu Kurjanova Zaripov. Finové těsné vedení neudrželi a v 59. minutě vynutil prodloužení osamocený Morozov.

V prodloužení nerozhodl Fin Voutilainen, ani na druhé straně Radulov. V nájezdech za domácí neuspěli Voutilainen a Kerman, prosadil se jen Immonen. Na ruské straně se netrefil Zaripov, Mozjakin a Morozov však Vehanena překonali.

Turnaj Karjala, druhý díl série Euro Hockey Tour:
Finsko - Rusko 3:4 po sam. nájezdech (3:0, 0:1, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Anttila (Komarov), 6. Immonen (Anttila), 8. Immonen (Seikkola) - 27. Saprykin (Zinovjev, Aťjušov), 44. Zaripov (Tereščenko, Aťjušov), 59. Morozov (Zaripov, Tereščenko), rozhodující sam. nájezd Morozov. Rozhodčí: Lärking, Vinnerborg (oba Švéd.) - Terho, Tervo (oba Fin.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 440.
Finsko: Vehanen - Mäenpää, Puistola, Kukkonen, Niskala, Seikola, Väänänen, Latvala - Voutilainen, Kapanen, Peltonen - Salmelainen, Immonen, Pesonen - Kerman, Kontiola, Pihlström - Anttila, Santala, Komarov - Tuppurainen. Trenér: Jukka Jalonen.
Rusko: Košečkin - I. Nikulin, Kornějev, Galimov, Proškin, Guskov, Višněvskij, Aťjušov, Kalinin - Morozov, Tereščenko, Zaripov - A. Radulov, Zinovjev, Saprykin - Sušinskij, Kurjanov, Mozjakin - Perežogin, Sčastlivyj, Kozlov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Reklama