Hlavní obsah

Během týdne se rozhodnu, prohlásil o své budoucnosti Forsberg

Jirka G. NovákSport.cz

Smíšené pocity zůstaly v hlavě Petera Forsberga po jeho návratu na mezinárodní hokejovou scénu. Švédská legenda nastupovala v minulém týdnu za reprezentaci Tre kronor na turnaji Karjala, aby otestovala své možnosti a zvýšila pravděpodobnost comebacku do některé špičkové klubové soutěže. Zatímco po sobotním zápase s Ruskem se cítil v pohodě, následující debakl s Finy 0:7 mu připravil velké rozčarování.

Foto: ČTK/AP

Peter Forsberg během turnaje Karjala

Článek

"Bylo to horší, než jsem vůbec doufal. Všechno bylo najednou mnohem rychlejší, než na co jsem byl připraven. S mojí výkonností proti Rusku jsem byl spokojený, ale proti Finsku to nebylo vůbec dobré," svěřoval se Forsberg po nedělním zápase v Helsinkách zahraničním novinářům.

Ty samozřejmě nejvíc zajímalo, kam nyní povedou kroky 37letého švédského forvarda. Dvojnásobný olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu ovšem stále váhá. "Nevím, zatím se tím nijak nezatěžuji. Budu teď mít pár dní na to, abych si utřídil myšlenky a pak uvidíme. Během týdne se asi rozhodnu," prohlásil Forsberg.

Rád bych ještě hrál a nezáleží na tom, kde

Ruská média sice mají za to, že zamíří do Kontinentální ligy (KHL), ovšem jeho spekulace o angažmá v Ufě či Kazani nechávají chladným. "Nelámu si hlavu nad tím, kde budu hrát. Zatím ještě ani není jisté, jestli budu vůbec s hokejem pokračovat. Všechno zůstává otevřené," řekl Forsberg v rozhovoru pro ruský list Sovětskij sport.

Zároveň vyvrátil i úvahy o tom, že se turnaje Karjala zúčastnil jen proto, aby posílil své šance hrát na olympiádě ve Vancouveru. "To není pravda. Olympiáda je ještě příliš daleko. Vždyť ani nevím, jestli v té době ještě budu aktivním sportovcem. Samozřejmě, že bych si ve Vancouveru rád zahrál, ale bude záležet na tom, zda o mě bude zájem a zda bych byl jako hráč platný," řekl.

Kouč Gustafsson jej chce na olympiádu

Forsberg letos odehrál tři utkání švédské ligy a ve třech zápasech turnaje Karjala nezaznamenal jediný bod, přesto je o hráče jeho kvalit pořád velký zájem. Kromě ruské Kazaně by jej rád angažovaly také kluby NHL Vancouver Canucks a New York Rangers.

"Chybí mu zápasové tempo, ale jinak je v dobré formě," komentoval stav hvězdného útočníka trenér švédské reprezentace Bengt-Ake Gustafsson. "Potřebuje nabrat co nejvíce herní praxe, odehrát co možná nejvíce zápasů, a dostat se do rytmu. Přál bych si, aby to byl zase ten starý Forsberg jako kdysi a pomohl nám na olympiádě," dodal.

Reklama

Související témata: