Hlavní obsah

V nominaci hokejistů Švédska do Moskvy je i Forsberg

STOCKOHLM

Hvězdný centr Peter Forsberg nechybí v nominaci hokejistů Švédska na Channel One Cup v Moskvě. Majitel dvou triumfů z olympijských her, mistrovství světa i Stanleyova poháru už hrál na listopadovém turnaji Karjala, potom se definitivně rozhodl, že dohraje sezónu v mateřském MODO Hockey.

Foto: ČTK/AP

Peter Forsberg během turnaje Karjala

Článek

V dresu Tří korunek na minulém turnaji Euro Hockey Tour sice nebodoval, ale ve švédské Elitserien má na kontě z osmi zápasů 15 bodů za osm branek a sedm asistencí.

Kouč Bengt-Ake Gustafsson zařadil do výběru tři nováčky - brankáře Henrika Karlssona z Färjestadu, obránce Sebastiana Erixona z Timry a útočníka Joakima Lindströma z Nižného Novgorodu. Vedle něj je ve výběru ještě dalších pět krajánků z Kontinentální ligy - trio opor Dynama Moskva Mattias Weinhandl, Linus Omark a Johan Harju, dále bek Daniel Tjärnqvist z Jaroslavle a útočník Niklas Persson z Nižněkamsku.

Kádr vyztužili i další zkušení hráči - beci Magnus Johansson z Linköpingu, Dick Tärnström z druholigového AIK Stockholm, Johanssonův klubový spoluhráč Tony Martensson nebo gólman Johan Holmqvist z Frölundy.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 17. prosince proti domácímu Rusku. V sobotu je pak čeká duel s Českem a v neděli severské derby s Finskem. Výběr Tří korunek je po dvou turnajích EHT poslední s pěti body, na třetí Česko má čtyřbodové manko.

Reklama

Související témata: