Hlavní obsah

Rusové budou mít opět v Moskvě silnou sestavou i s Fjodorovem

Opět s nejsilnější možnou sestavou se představí na domácím Channel One Cupu v Moskvě hokejisté Ruska. V třiadvacetičlenné konečné nominaci je 19 hráčů, kteří se v posledních dvou letech podíleli na triumfech na světových šampionátech v Kanadě a ve Švýcarsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost ruských hokejistů z gólu v síti Mensatora

Článek

Zlaté medaile z těchto akcí nemají jen brankář Georgij Gelašvili s obráncem Alexandrem Guskovem a útočníkem Alexandrem Galimovem z Jaroslavle a forvard Viktor Kozlov z Ufy. Poprvé od loňského mistrovství světa v Kanadě se vrací trojnásobný vítěz Stanleyova poháru a trojnásobný mistr světa Sergej Fjodorov z Magnitogorsku, který 13. prosince oslaví čtyřicáté narozeniny.

V kádru nechybí ani obránce Oleg Tverdovskij z Ufy, který s týmem v listopadu sice odcestoval na turnaj Karjala v Helsinkách, ale kvůli onemocnění prasečí chřipkou nakonec nehrál. Z původně ohlášené širší nominace se do kádru nevešli gólmani Ilja Proskurjakov z Magnitogorsku, Stanislav Galimov z Kazaně, beci Denis Kuljaš z CSKA Moskva, Denis Denisov z Dynama Moskva a útočníci Alexej Michnov s Gennadijem Čurilovem z Jaroslavle a Maxim Rybin z Petrohradu.

Třetí díl letošní série Euro Hockey Tour se hraje od 17. do 20. prosince. Rusové do turnaje vstoupí proti Švédsku, pak narazí na Finsko a na závěr je čeká Česká republika.

Nominace hokejistů Ruska na Channel One v Moskvě (17.-20. prosince):
Brankáři: Vasilij Košečkin (Magnitogorsk), Alexandr Jerjomenko (Ufa), Georgij Gelašvili (Jaroslavl),
obránci: Dmitrij Kalinin, Vitalij Proškin, Oleg Tverdovskij (všichni Ufa), Vitalij Višněvskij, Alexandr Guskov (oba Jaroslavl), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Ilja Nikulin (Kazaň), Vitalij Aťjušov (Magnitogorsk),
útočníci: Sergej Zinovjev, Alexandr Radulov, Viktor Kozlov (všichni Ufa), Danis Zaripov, Alexej Těreščenko, Alexej Morozov (všichni Kazaň), Maxim Sušinskij, Oleg Saprykin (oba Petrohrad), Alexandr Galimov (Jaroslavl), Anton Kurjanov (Omsk), Sergej Mozjakin (Atlant Mytišči), Sergej Fjodorov (Magnitogorsk).

Reklama