Hlavní obsah

Zinovjev rozhodl o výhře Ruska nad Švédskem

MOSKVA

Hokejisté Ruska vstoupili úspěšně do domácího Channel One Cupu, v Moskvě dnes zdolali Švédsko 4:3. Duel, který řídili čeští rozhodčí Milan Minář a Robin Šír, rozhodl v 49. minutě v přesilovce Sergej Zinovjev. Pro sbornou rozhodla především úspěšnost v početních výhodách, v nichž se domácí hráči trefili třikrát, zatímco Švédové jen jednou.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Hokejisté Ruska se radují po brance do švédské sítě.

Článek

Sborná si po plném bodovém zisku upevnila s 15 body vedení v Euro Hockey Tour a vede před Finskem a Českem o čtyři body. Švédové, kteří budou v sobotu od 16:00 hrát v ruské metropoli s českým týmem, zůstávají s pěti body jasně poslední. Rusy nyní čekají Finové.

Švédové, kteří mají v kádru na Channel One Cupu pět reprezentačních nováčků, zakončili listopadový turnaj Karjala debaklem s Finskem 0:7 a do třetího dílu Euro Hockey Tour také nevstoupili dobře. Hned po 39 vteřinách v Megasport Areně prohrávali po Těreščenkově trefě. Přesilovka na obou stranách v úvodní části už stav nezměnila.

V úvodu druhé části Švédové přečkali další oslabení a v 23. minutě vyrovnal Weinhandl. Rusové ale za dvě minuty opět jásali, když se trefil v přesilovce při vyloučení Mattiase Karlssona Morozov, a za dalších 49 vteřin v další početní převaze při Falkově trestu zvýšil už na 3:1 Saprykin.

V 28. minutě snížil při Těreščenkově pobytu na trestné lavici Johansson a na začátku závěrečného dějství vyrovnal Martensson. Souboj aktuálně nejhoršího výběru evropské série s nejlepším nakonec vyhrál domácí favorit. V 49. minutě využil další přesilovku Zinovjev, když opět pykal debutant Mattias Karlsson.

Rusko - Švédsko 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Těreščenko (I. Nikulin, Morozov), 25. Morozov (Zaripov), 26. Saprykin (Proškin, Kondratěv), 49. Zinovjev (Kondratěv) - 23. Weinhandl (Hedman), 29. Magnus Johansson (Martensson, M. Karlsson), 43. Martensson (Weinhandl). Rozhodčí: Minář, Šír (oba ČR) - Birin, Medveděv (oba Rus.) Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. Diváci: 12.000.
Rusko: Jerjomenko - Nikulin, Kornějev, Aťjušov, Višněvskij, Kondratěv, Proškin, Guskov, Kalinin - Morozov, Těreščenko, Zaripov - Michnov, S. Fjodorov, Kozlov - Radulov, Zinovjev, Saprykin - Sušinskij, Kurjanov, Mozjakin. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Švédsko: H. Karlsson - M. Karlsson, Magnus Johansson, D. Tjärnqvist, O. Hedman, Bäckman, Viklund, Sondell, Josefsson - Ericsson, Martensson, Weinhandl - Omark, Harju, Zackrisson - Engqvist, Persson, Lindström - Fabricius, Axelsson, Aslund. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Reklama

Související témata: