Hlavní obsah

Nedáváme góly, mrzela trenéra Růžičku po prohře s Rusy produktivita

MOSKVA

I třetí souboj českých hokejistů s Ruskem se v sezóně rozhodoval v nastavení. Zatímco v září v Karlových Varech tým kouče Vladimíra Růžičky vyhrál na nájezdy, v listopadu v Helsinkách podlehl v prodloužení a v neděli v Moskvě po rozstřelu. Český tým na Channel One Cupu i proti sborné předvedl, že umí zareagovat na nepříznivý stav.

Článek

Ve čtvrtek proti Finsku otočil výsledek a zvítězil 2:1 v prodloužení, v sobotu se Švédy i dnes dohnal ztrátu, ale v nastavení rozhodující úder nepřidal. "Oproti sobotnímu zápasu se Švédskem jsme ale do zápasu vstoupili výborně. Hráli jsme dobře, vypracovali jsme si asi tři, čtyři šance, bohužel se nám nepodařilo dát gól. Pak jsme smolně inkasovali ve 14. minutě, ale jinak to, co jsme si řekli v kabině, jsme zvládli velice kvalitně," prohlásil Růžička k úvodu utkání.

Mrzelo jej, že ze střelecké převahy jeho výběr v úvodním dějství nic nevytěžil. "Nedáváme góly. Když jsem se dnes po první třetině podíval na papír, bylo to 13:4 na střely pro nás a stav 0:1," uvedl Růžička. "Ve druhé třetině Rusové v našem obranném pásmu zatápěli, oni jsou hodně silní jeden na jednoho, ale pořád jsem měl pocit, že jsme lepší."

Růžička litoval, že se nepodařilo ve druhé třetině vyrovnat při 87 vteřin dlouhé přesilovce pěti proti třem na 1:1. "Tam se lámal chleba. Hráli jsme ji poměrně dost dlouho, ale nevyužili jsme ji. A pak jsme v oslabení inkasovali. To nebylo příjemné, ale kluci se nepoložili a dokázali to srovnat. To bylo samozřejmě důležité," řekl reprezentační kouč. "Do třetí třetiny jsme vstoupili znovu dobře, prohrávali jsme sice 2:3, ale pořád hráčům nebylo co vytýkat. Nájezdy jsou pak už vabank," dodal.

Reklama