Hlavní obsah

Ruský tisk o zápasu s Čechy: Prověrku Jágrem sborná zvládla

Jako potvrzení síly i slabin ruské hokejové reprezentace komentuje pondělní ruský tisk nedělní zápas s českým týmem na moskevském Channel One Cupu. Domácí mužstvo v něm zvítězilo až v nájezdech a po pěti předchozích triumfech skončilo v turnaji druhé za Finskem. "Prověrku Jágrem zvládli! Ale ne všichni...," usoudil Sovětskij sport.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Jaromír Jágr v souboji s ruským hokejistou Sergejem Mozjakinem

Článek

Celkově prý byl domácí turnaj pro ruský tým "nečekaně těžký". Lepší je však podle listu odbýt si potíže před olympiádou než na samých hrách. A fanoušky nakonec uspokojilo "vydřené vítězství" nad Čechy.

Deník označil po turnaji právě český tým za nejzajímavějšího soupeře. Rusové se s ním utkají ve Vancouveru již v základní skupině. "A jeho všudypřítomná hvězda Jaromír Jágr díky vynikající formě představuje opravdovou hrozbu. Na ni však i v Moskvě platila kazaňská pětka, coby nejlepší řada sborné," konstatoval list.

Moskevský turnaj byl brán jako poslední prověrka kandidátů do výběru na olympijské hry. Ale hra sborné podle Kommersantu zanechala nejednoznačný dojem. Byla s to vyhrát jen jediný zápas v základní hrací době a poprvé v sezoně prohrála s Finy, s nimiž si vedla "krajně nepřesvědčivě". Kritika od trenéra Vjačeslava Bykova po zápase s Finy zjevně zapůsobila, jak předvedlo následující utkání s Čechy. V Moskvě se však ukázalo, že mnohé na olympiádě bude záviset na výkonu ruských hvězd z NHL.

"Rusko zůstává sportovní velmocí," zdůraznil list Izvestija; ruští hokejisté sice v Moskvě skončili až druzí, ale dokázali přemoci "principiální soupeře, Čechy". Vinou "ostudné" porážky od Finů však prověrka před vancouverskou olympiádou vyšla nějak "sežmoulaně". A i v utkání s Čechy sborná "šlápla na stejné hrábě", když opět polevila v koncentraci a umožnila soupeři srovnat skóre v základní době. To spolu s chybami v obraně může vést v Kanadě k neblahým následkům, dodal list.

Reklama