Hlavní obsah

Kouč Finů počítá před EHT omluvenky z NHL

HELSINKY

Dvě posily z NHL zařadil do výběru pro LG Hockey Games v Helsinkách a Stockholmu trenér hokejistů Finska Jukka Jalonen. Do přípravy na mistrovství světa v Německu získal výběr Suomi z prestižní zámořské soutěže zatím útočníky Jussiho Jokinena z Caroliny a Anttiho Miettinena z Minnesoty. Jinak Jalonen počítal z NHL omluvenky.

Foto: Jack Cusano , Reuters

Jednou z mála posil z NHL bude útočník Antii Miettinen.

Článek

Do kádru na turnaj Euro Hockey Tour, který se hraje od čtvrtka do neděle, a zároveň přípravu na mistrovství světa zařadil Jalonen také dva osmnáctileté hráče - obránce Samiho Vatanena z Jyväskylä a útočníka Mikaela Granlunda z IFK Helsinky, který pomohl Finsku k bronzu na v pátek skončeném mistrovství světa osmnáctek v Minsku. Jen o rok starší je forvard Teemu Hartikainen z KalPy Kuopio.

V kádru jsou tři hokejisté, kteří získali bronz na únorových olympijských hrách ve Vancouveru - obránci Lasse Kukkonen z Omsku, Janne Niskala z Frölundy a v útoku Miettinen. V týmu je od začátku přípravy také osmatřicetiletý bek Petteri Nummelin z Lugana, který se chystá už na patnáctý světový šampionát.

V pátek se k týmu Suomi připojí i o rok mladší útočník Sami Kapanen z Kuopia, který má stejně jako Nummelin jediné finské zlato z mistrovství světa v roce 1995.

Finové, kteří jsou v Euro Hockey Tour před závěrečným turnajem druzí o bod za Ruskem, vstoupí do turnaje ve čtvrtek v doma v helsinské Hartwall Areně právě proti sborné. Pak se přesunou do Stockholmu, kde je čeká v sobotu duel s Českem a v neděli severské derby se Švédskem.

Reklama

Související témata: