Hlavní obsah

Rusko porazilo domácí Švédy a drží naději na vítězství v EHT

STOCKHOLM

Hokejisté Ruska zvítězili ve svém druhém utkání na LG Hockey Games nad domácím Švédskem 4:2 a mají stále naději na svůj třetí triumf v Euro Hockey Tour za sebou. Sborná získala díky třem přesilovkám do konce druhé třetiny tříbrankové vedení a Švédové začali korigovat výsledek až za stavu 0:4.

Článek

Rusové mají na kontě v EHT stejně jako vedoucí Finsko 21 bodů, ale výrazně horší skóre. Proto potřebují v duelu s Českem získat o bod více než Finsko v severském derby se Švédskem. Zároveň může sborná jako jediná sebrat výběru Suomi prvenství na stockholmském turnaji.

Čeští hokejisté skončí v evropské sérii definitivně třetí, když mají na kontě zatím 15 bodů. Švédové skončili jasně poslední, získali jen devět bodů. I dnešní duel s Ruskem potvrdil, že se jim v této sezoně v klání elitní evropské čtyřky nedaří.

Když Švédové nevyužili své šance, získal Rusku vedení v 17. minutě v přesilovce při Anderssonově vyloučení Rjasenskij. I v druhé třetině trestala sborná soupeře v početních převahách, když se v 39. minutě trefil nejdříve Sušinskij a za 68 vteřin i Aťjušov.

Navíc hned po 34 vteřinách závěrečného dějství skóroval tentokrát už při plném počtu hráčů na ledě Kuljomin. Téměř deseti tisícovkám diváků v hale Globen alespoň trošku spravily chuť dvě branky v síti Ruska. V 45. minutě si připsal první reprezentační trefu osmnáctiletý bek Ekman-Larsson a v závěru Košečkina překonal ještě Harju.

Švédsko - Rusko 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 45. Ekman-Larsson (Persson), 57. Harju (Persson) - 17. Rjasenskij (Bělov), 39. Sušinskij (Denisov, Kalinin), 40. Aťjušov (Kulikov), 41. Kuljomin (S. Fjodorov). Rozhodčí: Laaksonen, Partanen (oba Fin.) - Dahmén, Winge (oba Švéd.). Vyloučení: 6:11. Využití: 1:3. Diváci: 9332.
Švédsko: Markström - Magnus Johansson, Gunnarsson, Lindström, V. Hedman, Rundblad, Bäckman, Ekman-Larsson, Fransson - Weinhandl, Martensson, Pääjärvi-Svensson - Engqvist, Wallin, Ericsson - Andersson, Nylander, Nilson - Omark, Harju, Persson - Pettersson. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.
Rusko: Košečkin - Bělov, Rjasenskij, Kulikov, Aťjušov, Kornějev, Kuljaš, Kalinin, Denisov - Kozlov, Fjodorov, Kuljomin - Mozjakin, Anisimov, Sušinskij - Afinogenov, Svitov, Arťjuchin - Lisin, Gorovikov, Tarasenko. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Reklama