Hlavní obsah

Pavelec byl nejlepším gólmanem Švédských her a je také v All Star týmu

STOCKHOLM

Český gólman Ondřej Pavelec zazářil na Švédských hokejových hrách ve Stockholmu. Pomohl národnímu týmu ke dvěma vítězstvím nad Švédskem a Ruskem a byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Zároveň byl zvolen také do All Star týmu. Dvaadvacetiletý gólman bude přitom na blížícím se šampionátu v Německu jako dvojka krýt záda Tomáši Vokounovi.

Foto: ČTK/AP

Ondřej Pavelec v zápase s Ruskem

Článek

Pavelec nejdříve ve čtvrtek vychytal Švédy, jimž povolil jediný gól, a dovedl reprezentaci k vítězství 2:1 v samostatných nájezdech, v nedělním závěrečném utkání na turnaji pak přispěl k vítězství 4:2 nad Ruskem. Reprezentační jednička Tomáš Vokoun chytal jen v sobotním utkání s Finskem, které Češi ztratili v poměru 1:4.

Vedle české dvojky Pavelce jsou nejlepšími hráči na svých postech také ruský bek Jevgenij Rjasenskij a útočník Finů Juhamatti Aaltonen. V hvězdné sestavě turnaje tuto trojici doplňují ještě další dva Finové - obránce Petteri Nummelin a útočník Petri Kontiola - a čtyřicetiletý ruský veterán Sergej Fjodorov.

Nejlepší hráči na jednotlivých postech (podle direktoriátu turnaje):
Brankář: Ondřej Pavelec (Česko)
Obránce: Jevgenij Rjasenskij (Rusko)
Útočník: Juhamatti Aaltonen (Finsko)
All Star tým (podle akreditovaných novinářů):
Ondřej Pavelec (Česko) - Jevgenij Rjasenskij (Rusko), Petteri Nummelin - Petri Kontiola (oba Finsko), Sergej Fjodorov (Rusko), Juhamatti Aaltonen (Finsko).

Reklama

Související témata: