Hlavní obsah

Nový kouč hokejistů Švédska Marts pozval na Karjalu sedm nováčků

STOCKHOLM

Sedm nováčků vybral nový trenér hokejistů Švédska Pär Marts do třiadvacetičlenné nominace na turnaj Karjala v Českých Budějovicích a Helsinkách. Na první akci sezony si odbudou premiéru v týmu Tří korunek obránci Sebastian Erixon z Timry, Mattias Ekholm z Brynäs, Elias Fälth z Luley a útočníci Marcus Krüger z Djurgaardenu, Mattias Sjögren z Färjestadu, Niklas Olausson z Luley a Jakob Silfverberg z Brynäs.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Hokejisté Švédska

Článek

V kádru je sedm krajánků. Hned trio z nich - zadák Daniel Fernholm a forvardi Björn Melin a Niklas Persson - působí v Nižněkamsku, v Kontinentální lize nastupují také gólman Stefan Liv v Novosibirsku, David Petrasek v Dynamu Moskva a Robert Nilsson v Ufě. Ve Švýcarsku působí v dresu Rapperswillu-Jona útočník Niklas Nordgren.

V kádru nechybí zkušený sedmatřicetiletý obránce Magnus Johansson z Linköpingu, který má na kontě už 192 reprezentačních startů a titul mistra světa z Rigy z roku 2006. Tam byli i útočník Björn Melin a gólman Liv, který má ze stejného roku také zlato z olympijských her v Turíně.

Premiéru si na turnaji odbudou kouč Marts s asistentem Peterem Sundströmem. Marts, který působil poslední tři sezony u národního mužstva do dvaceti let, nahradil Bengta-Akeho Gustafssona. Ten vedl švédskou reprezentaci od roku 2005.

Švédové vstoupí do turnaje zápasem proti České republice, který se hraje ve čtvrtek 11. listopadu od 18:10 v Českých Budějovicích. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu od 12:00 duel s Ruskem a v neděli od 16:30 derby se severským rivalem Finskem.

Nominace hokejistů Švédska na turnaj Karjala:
Brankáři: Stefan Liv (Novosibirsk/KHL), Daniel Larsson (HV 71),
obránci: Sebastian Erixon (Timra), Mattias Ekholm (Brynäs), Magnus Johansson (Linköping), David Rundblad (Skelleftea), Elias Fälth (Lulea), Jonas Junland (Färjestad), Daniel Fernholm (Nižněkamsk/KHL), David Petrasek (Dynamo Moskva/KHL),
útočníci: Dick Axelsson, Mattias Sjögren (oba Färjestad), Joakim Lindström, Fredrik Warg (oba Skelleftea), Björn Melin, Niklas Persson (oba Nižněkamsk/KHL), Marcus Krüger (Djurgaarden), Martin Thörnberg (HV 71), Niklas Olausson (Lulea), Jakob Silfverberg (Brynäs), Andreas Jämtin (Linköping), Niklas Nordgren (Rapperswil-Jona/Švýc.), Robert Nilsson (Ufa/KHL).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články