Hlavní obsah

Hadamczik: Ze hry jsem měl dobrý pocit, neberu Švédy jako prokletí

Stejně jako před dvěma lety u národního týmu končil, načal Alois Hadamczik svou druhou éru u české hokejové reprezentace - porážkou se Švédy. Ačkoliv to dlouho vypadalo, že při své obnovené premiéře na lavičce dovede tým k vítězství, Seveřané v posledních pěti minutách otočili skóre a postarali se o jeho další porážku s Tre kronor. Stejně jako ve čtvrtfinále mistrovství světa 2008, po kterém se Hadamczik s národním týmem loučil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kouče hokejové reprezentace Alois Hadamczik na střídačce v utkání proti Švédsku.

Článek

Jaký máte pocit z návratu na trenérskou lavičku?

Pocit mám dobrý, ale výsledek je špatný. Vedli jsme a měli dobré šance, které jsme nedali. Ale dostali jsme se zbytečně pod tlak našimi vyloučeními, což soupeř využil. Ten zápas jsme hráli od začátku dost aktivně, hodně jsme bruslili, napadali... Výsledek dění na ledě neodpovídá, proto jsem zklamaný. Ale hráči se z toho musí otřepat. Musíme si říci, co je třeba zlepšit, jaké chyby jsme udělali. Za stavu 3:1 by se zápas při dobře chytajícím gólmanovi, a Štěpánek chytal výborně, měl úspěšně dohrát do konce.

Nezačínáte už zápasy se Švédy brát jako prokletí?

Těžko říci, jestli zrovna prokletí... Byl to vyrovnaný zápas a za stavu 3:1 jsme si věřili, že už to dotáhneme do vítězného konce. Doufal jsem, že ještě další gól přidáme, vždyť jen Martin Růžička měl dvě nebo tři velké šance. Že jsme prohráli, neberu jako prokletí - život je takový a musíme se dívat na chyby, které jsme udělali.

Co podle vás rozhodlo o porážce?

U druhého gólu jsme špatně vystřídali. Odešli jsme z ledu v době, kdy měl soupeř puk na holi. Švédové se lehce dostali do třetiny, navíc tam podivně atakovali Štěpánka. To soupeře samozřejmě zvedlo a povedlo se jim přidat další branky.

Co si myslíte o druhém švédském gólu?

Myslím si, že byl minimálně hodně divný. Tam byl podle mne jasný faul na Štěpánka. Ale nemá cenu se na to vymlouvat.

Dá se nějak ospravedlnit ta půlminuta ve třetí třetině, kdy jsme inkasovali dva góly?

Udělali jsme fauly a Švédové toho využili. Pak navíc další pětka udělala na ledě individuální chybu, když měl Gřegořek pokrýt hráče, a dostali jsme čtvrtý gól. Samozřejmě je z toho člověk zklamaný a těžko hledá důvody, proč jsme dostali takové góly.

Už ve druhé třetině jste vyšel na střídačce před hráče a říkal něco obráncům, zklamala vás jejich hra?

Nic jsem jim nevytýkal, spíš jsem říkal, ať otevřou více hru a dávají pozor na ztráty puku. Ať rychleji rozehrávají dopředu.

Hráči v útoku hodně kombinovali místo střelby, nebyla i v tom chyba neproměněných šancí?

Mohli jsme střílet víc, Švédové měli větší četnost střelby. Ale to už je styl českého hokeje, že více kombinujeme. Ale myslím, že hráči se dají pochválit za skvělý pohyb a dobrou kombinaci.

Jak jste byl celkově spokojen s předvedenou hrou týmu?

Spousta hráčů mě svým dobrým výkonem uspokojila. Myslím, že hrozně chtěli, v v kabině i všude kolem byla skvělá atmosféra. O to víc mrzí, že se štěstí nakonec nepřiklonilo k nám.

Reklama

Související témata: