Hlavní obsah

Z ruské nominace vypadli po Nabokovovi další čtyři hráči

MOSKVA

Trenér hokejistů Ruska Vjačeslav Bykov den před startem domácího Channel One Cupu v Moskvě definitivně zúžil původně osmadvacetičlennou širší nominaci. Už dříve bylo jasné, že nemůže počítat s brankářem Jevgenijem Nabokovem, který opustil Petrohrad a zamířil za rodinou do USA. Pro zranění vypadl ještě před ním útočník Anton Kurjanov z Omsku.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Trenér Vjačeslav Bykov na ruské střídačce.

Článek

Nakonec se na turnaji nepředstaví ani obránci Vitalij Aťjušov z Magnitogorsku, Dmitrij Kalinin z Ufy a útočníci Alexandr Popov s Alexandrem Pěrežoginem z Omsku.

Rusové vstoupí do druhého dílu série Euro Hockey Tour ve čtvrtek od 18:00 SEČ v moskevské Megasport Areně proti Švédsku. V sobotu v poledne čeká sbornou Česko a v neděli Finsko.

Konečná nominace Ruska na Channel One Cup (16.-19. prosince):
Brankáři: Vasilij Košečkin (Čerepovec), Konstantin Barulin (Mytišči),
obránci: Alexej Jemelin, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Denis Grebeškov (Petrohrad), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Denis Kuljaš (Omsk), Alexandr Guskov (Jaroslavl), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk),
útočníci: Alexandr Galimov, Gennadij Čurilov, Alexandr Kaljanin (všichni Jaroslavl), Alexandr Radulov, Igor Grigorenko (oba Ufa), Alexej Morozov, Danis Zaripov (oba Kazaň), Alexej Kajgorodov, Enver Lisin (oba Magnitogorsk), Konstantin Gorovikov (Dynamo Moskva), Maxim Afinogenov (Petrohrad), Sergej Mozjakin (Atlant Mytišči).

Reklama

Související témata: