Hlavní obsah

Finsko má v nominaci na LG Hockey Games jedenáct krajánků

HELSINKY

Jedenáct krajánků zařadil trenér hokejistů Finska Jukka Jalonen do dvaadvacetičlenné nominace na LG Hockey Games, které jsou třetím dílem série Euro Hockey Tour. Hned čtyři hráči - obránci Lasse Kukkonen, Janne Niskala a útočníci Juhamatti Aaltonen a Petri Kontiola - působí v Magnitogorsku, z KHL dostal pozvánku také brankář Karri Rämö z Omsku.

Foto: Molly Riley, Reuters

Hokejisté Finska

Článek

Další pětice reprezentantů Suomi působí ve švédské Elitserien. Zadák Pasi Puistola s forvardem Teemu Lainem nastupují za HV 71, bek Mikko Mäenpää s útočníky Riku Hahlem a Mikou Pyöräläm hájí barvy Frölundy. Další ofenzivní hráč Tomi Santala obléká ve Švýcarsku dresu Klotenu.

Z domácí SM-Liigy nominoval Jalonen pět zástupců suverénního lídra tabulky Jyväskylä. Jsou to zadáci Sami Vatanen, Jyrki Välivaara a útočníci Antti Pihlström, Juha-Pekka Hytönen a Ossi Louhivaara.

Nechybí opět ani kontroverzní pětatřicetiletý obránce Jere Karalahti, který se na minulý turnaj Euro Hockey Tour v Moskvě vrátil do reprezentace po čtyřech letech. Kádr ještě Jalonen dodatečně doplní o třináctého útočníka.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února v Mytišči proti domácímu Rusku. Po přesunu do Stockholmu je čeká v sobotu Česká republika a v neděli severské derby se Švédskem.

Nominace hokejistů Finska na LG Hockey Games v Mytišči a Stockholmu:
Brankáři:
Teemu Lassila (Hämeenlinna), Karri Rämö (Omsk/KHL),
obránci:
Lasse Kukkonen, Janne Niskala (oba Magnitogorsk/KHL), Sami Vatanen, Jyrki Välivaara (oba Jyväskylä), Ossi Väänänen (Jokerit Helsinky), Jere Karalahti (Blues Espoo), Pasi Puistola (HV 71/Švéd.), Mikko Mäenpää (Frölunda/Švéd.),
útočníci:
Antti Pihlström, Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara (všichni Jyväskylä), Petteri Wirtanen, Lennart Petrell (oba IFK Helsinky), Juhamatti Aaltonen, Petri Kontiola (oba Magnitogorsk/KHL), Riku Hahl, Mika Pyörälä (oba Frölunda/Švéd.), Juuso Puustinen (Hämeenlinna), Tommi Santala (Kloten/Švýc.), Teemu Laine (HV 71/Švéd.).

Reklama

Související témata: