Hlavní obsah

Švédští hokejisté potupili šesti brankami i Rusy a vyhráli LG Hockey Games

Hokejisté Švédska si už dnes zajistili triumf na domácím turnaji LG Hockey Games ve Stockholmu. Po čtvrtečním vítězství 6:1 nad Českem svěřenci trenéra Pära Martse porazili i lídra Euro Hockey Tour Rusko 6:2 a už nemohou být na prvním místě předstiženi. Příjemnou oslavu svého jubilejního 200. zápasu v reprezentaci tak prožil švédský bek Magnus Johansson, který se podílel vysoké porážce sborné jednou trefou.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Radost švédských hokejistů

Článek

Švédové měli do utkání raketový vstup a už v čase 7:33 vedli 4:0. Ve třetí minutě otevřel skóre Thörberg, za 121 vteřin skóroval Krüger a při Jemelinově vyloučení se trefil Petrasek. Pak přišla chvíle Johanssona, který nastoupil s číslem 200 na dresu, a svým gólem vyhnal z branky Michaila Birjukova, jehož nahradil Volkov.

Brankostroj se pak zastavil, v 33. minutě mohli Rusové zkorigovat stav, ale Rybin neproměnil trestné střílení. Po 18 vteřinách třetího dějství už Rusové prohrávali 0:5, když se trefil Axelsson. V 46. minutě svou první trefou v národním týmu snížil osmnáctiletý Kuzněcov, ale za dvě a půl minuty Thörnberg zvýšil už na 6:1.

Takovým poměrem prohrávali Rusové pod úspěšným trenérem Vjačeslavem Bykovem jen před rokem ve čtvrtfinále olympijských her ve Vancouveru s Kanadou. Tehdy zkorigovali stav na 3:7, nyní se jim to podařilo díky Galimovově trefě na konečných 2:6. Švédové se tak v tabulce evropské tour přiblížili vedoucím Rusům už jen na tři body.

LG Hockey Games, třetí turnaj hokejové Euro Hockey Tour ve Stockholmu:
Švédsko - Rusko 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 3. Thörnberg (Krüger, Melin), 5. Krüger (Axelsson, J. Andersson), 7. Petrasek (J. Andersson, Axelsson), 8. Magnus Johansson (Melin, Thörnberg), 41. Axelsson (Sjögren), 48. Thörnberg (Persson) - 46. Kuzněcov (Trubačev, Aťušov), 53. Galimov (Kaljanin, Čurilov). Rozhodčí: Savolainen, Laaksonen (oba Fin.) - Dahmén, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 9:12. Využití: 1:0. Diváci: 11.071.
Švédsko: Liv - Magnus Johansson, Ekholm, Fälth, S. Erixon, Petrasek, Fernholm, Sandström - Nordgren, Persson, Lindström - J. Andersson, Sjögren, Axelsson - Melin, Krüger, Thörnberg - Brodin, R. Wallin, Hjalmarsson - Ericsson. Trenér: Pär Marts.
Rusko: M. Birjukov (8.-54. Volkov) - Kornějev, Kalinin, J. Birjukov, Guskov, Jemelin, Kuljaš, Bělov, Aťušov - Afinogenov, Gluchov, Arťuchin - Galimov, Čurilov, Kaljanin - Rybin, F. Fjodorov, Paršin - Kuzněcov, Trubačev, Šipačov. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Tabulka LG Hockey Games:
1. Švédsko2200012:36
2. Rusko210017:93
3. Finsko201016:72
4. Česko200113:91

Reklama

Související témata: