Hlavní obsah

Čeští hokejisté vyhráli, ale pochvaly se dočkali i fanoušci. Brno nezklamalo

Vyhráli, navíc si první zápas s Finskem užili. Fanoušci v brněnské hale Rondo dostáli své pověsti a hlučnosti. Byli hodně slyšet. A to i před utkáním při rozcvičce. Na první zápas Českých hokejových her jich přišlo 7200. V překladu čísel a kapacity - bylo vyprodáno. Za to si vysloužili od českých hráčů pochvalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanynka českého hokejového týmu při utkání s Finskem v Brně.

Článek

„Užíval jsem si to, věděli jsme, že jsou tady fanoušci fantastičtí, a jen to potvrdili. Celý zápas nás povzbuzovali, je super, když celá hala řve a stojí za vámi,“ děkoval po utkání brankář Ondřej Pavelec.

Národní tým sehrál předchozí dva zápasy v Litvínově. Na obě utkání se Švýcarskem nepřišlo celkem ani pět tisíc platících. Ano, šlo o přípravu a v sestavě nebyl Jágr, Rolinek, Průcha, Červenka, Marek. Přesto stále se jednalo o reprezentaci.

„Diváci byli neskuteční, to se nedá srovnat s jiným hokejem,“ přiznal po klání v Brně Petr Průcha, který poznal atmosféru v NHL, KHL a také v Pardubicích, kam chodí v průměru nejvíce diváků v české extralize.

Vyprodáno na české souboje se dá očekávat v Brně i v následujících dvou zápasech. V sobotu je ve fanouškovském itineráři Rusko, v neděli na rozloučenou Švédsko. „Výborná atmosféra, musím je pochválit od první minuty,“ přidal se k děkovačkám ve čtvrtek kapitán Tomáš Rolinek.

Stejně tak i Roman Červenka, ten pochválil, ale také připomenul, za který klub hraje. „Byl jsem trochu překvapený. Že bude tak výborná atmosféra, to jsem úplně nečekal. Takovýhle lidi jsou snad jen u nás v Omsku,“ dodal.

Reklama

Související témata: