Hlavní obsah

VIDEO: Ruský obr si v bitce pohrál se třemi Finy. I takové byly České hokejové hry

BRNO

Vzal vše, co mu stálo v cestě. Jeho dlouhé ruce si pokaždé někoho našly. Ruský hokejista Jevgenij Arťuchin řádil na Českých hokejových hrách v Brně jako mstitel spoluhráčů. Pět minut před koncem druhé třetiny v utkání s Finskem si odehrál v hale Rondo svoji one man show. Postupně si vyřídil účty se třemi Finy. Pak odešel předčasně do šaten.

Foto: ČTK/AP

Zápas Rusů s Finy byl plný ostrých soubojů a rvaček.

Článek

„Porazil jsem jednoho, spadl, další také. Všichni padali, nakonec jsem se neměl do koho vložit. Myslím, že se mě báli,“ řekl po utkání k bitce obr ruským novinářům, který má bez mála dva metry a váha mu ukazuje 115 kilogramů.

Za tuto ruční přestřelku si už nezahrál a oslabil mužstvo. „Vím, ale byly tam emoce. Zvlášť, když Birjkuov (Tuomo Ruutu fauloval ruského hráče do oblasti hlavy a krku) byl zraněný, bylo nutné Finy potrestat,“ dodal osmadvacetiletý hráč, který si poradil se třemi protihráči v jedné bitce, což je jeho rekord.

„On je velmi důležitý hráč pro tým, soupeři se ho bojí,“ pověděl na adresu Arťuchina brankář Jevgenij Nabokov.

Arťuchin se předvedl i v utkání s českým mužstvem, když srazil na hrazení Martina Škoulu, ten následně poslední třetinu zápasu nedohrál. „Rusové jsou pověstní tím, že jdou do všeho naplno a nechtějí prohrávat. Ale to nechce nikdo. Ovšem oni stokrát více než ostatní. A když prohrávají, tak to neunesou,“ řekl po vítězném souboji obránce Jakub Nakládal, který se v zápase pustil také do bitky, když chránil Petra Hubáčka.

Reklama

Související témata: