Hlavní obsah

Kouč Ruska Bragin bude na EHT spoléhat i na tři olympijské vítěze

Hokejisté Ruska mají v nominaci na domácí Channel One Cup v Moskvě tři olympijské vítěze z Pchjongčchangu z roku 2018 a osm nováčků. Valerije Bragina čeká na lavičce sborné premiéra v roli hlavního trenéra. Po minulé sezoně nahradil Alexeje Kudašova, ale na listopadový turnaj Karjala poslalo Rusko reprezentační dvacítku s jejím koučem Igorem Larionovem.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Jiří Smejkal v koncovce neuspěl, ruský brankář Jaroslav Askarov v utkání s českým týmem na turnaji Karjala udržel čisté konto.

Článek

Kapitánem sborné bude aktuální lídr produktivity KHL Vadim Šipačov z Dynama Moskva, který byl u triumfu pod pěti kruhy stejně jako obránci Jegor Jakovlev z Magnitogorsku a Alexej Marčenko z Jaroslavle. Jakovlev má navíc i titul mistra světa z roku 2014 z Minsku.

Debutovat v prvním týmu sborné mohou brankáři Michail Berdin z Petrohradu, Ivan Fedotov z Čeljabinsku, beci Dmitrij Judin z Kazaně, Dmitrij Samorukov z CSKA Moskva, Arťom Minulin s útočníkem Andrejem Čibisovem z Magnitogorsku, Sergej Tolčinskij z Omsku a Dmitrij Voronkov z Kazaně.

"Nominovali jsme tři brankáře a pět pětek. Všichni hráči dostanou příležitost se ukázat. V týmu je dobrý mix mladých a zkušených hráčů. Bohužel nám někteří špičkoví hokejisté chybějí kvůli zraněním, ale věřím, že ostatní hráči a náš systém hry jsou schopni tyto absence zacelit," řekl čtyřiašedesátiletý Bragin, který od roku 2014 vedl ruskou dvacítku.

Do turnaje vstoupí Rusové ve čtvrtek 17. prosince proti Švédsku, o dva dny později vyzvou českou reprezentaci a v neděli zakončí turnaj duelem s Finskem. Ruská dvacítka první díl Euro Hockey Tour ovládla s osmi body, o dva méně získali druzí Češi.

Nominace hokejistů Ruska na Channel One Cup v Moskvě (17.-20. prosince):
Brankáři:
Michail Berdin
Alexandr Samonov (oba Petrohrad)
Ivan Fedotov (Čeljabinsk).
Obránci:
Viktor Antipin
Danila Galeňjuk
Igor Ožiganov (všichni Petrohrad)
Alexej Marčenko
Rušan Rafikov (oba Jaroslavl)
Jegor Jakovlev
Arťom Minulin (oba Magnitogorsk)
Dmitrij Judin
Nikita Ljamkin (oba Kazaň)
Dmitrij Samorukov (CSKA Moskva).
Útočníci:
Anton Burdasov
Vladislav Kameněv
Andrej Kuzmenko
Kirill Marčenko
Ivan Morozov
Vladimir E. Tkačov (všichni Petrohrad)
Pavel Karnauchov
Maxim Mamin
Nikita Sošnikov (všichni CSKA Moskva)
Sergej Tolčinskij
Denis Zernov (oba Omsk)
Andrej Čibisov (Magnitogorsk)
Jegor Korškov (Jaroslavl)
Vadim Šipačov (Dynamo Moskva)
Dmitrij Voronkov (Kazaň).

Reklama

Související témata: