Hlavní obsah

Zápas Finska s Ruskem se bude hrát v EHT v únoru pod širým nebem

HELSINKY

Hokejisté Finska sehrají svůj zápas v rámci LG Hockey Games proti Rusku pod otevřeným nebem na Olympijském stadionu v Helsinkách. V jediném zápase turnaje hraném mimo Stockholm chtějí Finové ve čtvrtek 9. února překonat rekord v návštěvnosti na zápase Euro Hockey Tour. Na stejném místě se letos v únoru uskutečnilo helsinské derby mezi Jokeritem a IFK ve finské lize a na utkání zavítalo 36.644 diváků.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radost hokejistů Finska - ilustrační foto.

Článek

Český svaz ledního hokeje prý také uvažoval o venkovním zápase, ale nakonec svůj záměr jeho zástupci přehodnotili. "Bavili jsme se o termínu 15. prosince. Chtěli jsme hrát na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Ovšem od myšlenky jsme posléze ustoupili, vzhledem ke klimatickým podmínkám by to pro nás znamenalo dost velké riziko," řekl pro server hokej.cz generální sekretář svazu Martin Urban. Duel patřící jinak do moskevského Channel One Cupu budou hrát čeští hokejisté v prosincovém termínu nakonec v Chomutově.

Podobným způsobem se hrálo pod širým nebem na reprezentační úrovni na mistrovství světa v roce 2010 zahajovací utkání mezi domácím Německem a Spojenými státy americkými, na které zavítalo do Veltins Areny v Gelsenkirchenu rekordních 76.152 diváků. V únoru roku 2009 se při stoletém výročí švýcarského hokeje hrál v horském městečku Gstaad venku přípravný zápas mezi Švýcarskem a Slovenskem.

Po vzoru Winter Classic zámořské NHL se uskutečnilo několik venkovních zápasů i v evropských ligových soutěžích či exhibicích. V české extralize se takto utkaly v lednu na plochodrážním stadionu ve Svítkově Pardubice s Kometou Brno a utkání sledovalo 17.140 příznivců.

Reklama

Související témata: