Hlavní obsah

Trenér Švédska Marts udělal v nominaci na Karjalu už sedm změn

STOCKHOLM

Trenér hokejistů Švédska Pär Marts musel udělat další změny v nominaci na turnaj Karjala v Örnsköldsviku a Helsinkách a celkem už vyměnil kvůli zdravotním problémům sedm hráčů. Nově vypadli z kádru útočníci Magnus Kahnberg z Frölundy, Jakob Silfverberg z Brynäs a z obrany jeho klubový spoluhráč a reprezentační nováček Simon Bertilsson.

Foto: Petr Josek, Reuters

Hokejisté Švédska

Článek

Už o víkendu bylo jasno, že se na prvním dílu Euro Hockey Tour nepředstaví obránci Johan Fransson z Luley, Mattias Ekholm z Brynäs a forvardi Jimmie Ericsson ze Skelleftey s Joelem Lundqvistem z Frölundy.

Marts v sobotu zaplnil jen dvě volná místa pozváním útočníků HV 71 Andrease Falka a Oscara Sundha. Následně povolal beka Jonase Brodina z Färjestadu, Christiana Bäckmana z Frölundy, Klase Dahlbecka z Linköpingu a do ofenzivy Miku Hannulu z MODO Hockey a Simona Hjalmarssona z Luley.

Brodin bude v reprezentaci Tří korunek debutovat, v kádru jsou tak s brankářem Gustafem Wesslauem z Djurgaardenu a útočníkem Callem Järnkrokem tři nováčci.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. listopadu zápasem doma v Örnsköldsviku proti Česku. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu duel s Ruskem a v neděli se utkají v repríze finále MS s domácím Finskem.

Reklama

Související témata: