Hlavní obsah

Reprezentace je kompletní a Koukal bude hrát. Musí jít do boje, řekl Hadamczik

Libor KalousSport.cz

Na finský turnaj Karjala jsou kompletní. Národní hokejový tým před prvním podnikem letošní sezóny ve středu trénoval v O2 Areně v plné sestavě. Dorazil i dodatečně povolaný karlovarský útočník Lukáš Pech, který vystřídal zraněného Petra Vránu. S výstrojí přicestoval z Pardubic i Petr Koukal, který ještě včera dohrával s Vítkovicemi první kolo extraligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Koukal se rozcvičuje na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Právě nejproduktivnější pardubický hráč stál v minulých dnech nedobrovolně uprostřed výměn názorů mezi českou nejvyšší soutěží a reprezentací. V extralize Pardubice potřebovaly svého kapitána, na druhé straně zavolala reprezentace a Koukal stál na půli cesty. Dohrávka 1. kola byla přesunuta na úterý večer do Vítkovic. Šest hodin předtím se národní tým sešel v Praze. Koukal chyběl, dorazil ve středu. Situace vyřešena.

„Bude hrát. Nastoupí s Petružálkem a Klepišem. Kdyby nebyl zraněný Vrána, tak bych ho nechal odpočinout, ale situace velí, musí jít do boje,“ řekl po dnešním tréninku kouč Alois Hadamczik, který nebyl dvakrát nadšený, že se musel na zahájení srazu obejít bez Koukala.

Šlo o nešťastný postup ředitele extraligy, řekl Hadamczik 

„Máme tu trošku rozkol. Podle řádů mezinárodní federace by nominovaní hráči měli být v době reprezentační přestávky uvolněni,“ pověděl Hadamczik před týdnem v pondělí, když oznamoval nominaci na finský turnaj. Tento týden přidal: „Pardubice si trvaly na svém, myslím, že to je nešťastné. Šlo o nešťastný postup ředitele ligy dávat utkání na tuto dobu.“

„Neměli jsme moc prostoru, abychom zápas sehráli jindy,“ reagoval vítkovický prezident František Černík. A Pardubice chtěly svého kapitána v utkání postavit. Tak se i stalo.

Ve středu je ale vše v pořádku. Koukal trénoval a ve čtvrtek nastoupí proti Švédsku. Přesun Vítkovice - Pardubice - Praha je u konce. „Fyzicky se cítím dobře, nemám zdravotní problémy kromě naraženého palce, ale to není žádný problém,“ byl po tréninku v O2 Areně v pohodě pardubický forvard, kterého trenéři nasadili do útoku s Petružálkem a Klepišem. „Na první pohled to jsou šikovní hráči, já hraju dozadu, tak se budu snažit, abychom nedostali nějaký gól, a kluci vpředu určitě něco dají,“ usmál se Koukal.

K mužstvu se připojil i karlovarský Lukáš Pech, který byl mezi náhradníky, ale poraněná Vránova žebra změnila jeho program. „Byl jsem zrovna v Praze, musel jsem se vrátit do Varů a pak zpátky,“ prozradil cestovní anabázi čtvrtý nejproduktivnější hráč extraligy.

„Vůbec jsem o tom nepřemýšlel, nechal jsem tomu volný průběh. Mrzí mě, že se Petr Vrána zranil, podával vynikající výkony, na druhou stranu jsem rád, že jsem se dostal do týmu,“ dodal na závěr reprezentant, kterého čeká první podnik Euro Hockey Tour.

Turnaj zahájí reprezentace ve čtvrtek 10. listopadu se Švédskem v Örnsköldsviku. V sobotu 12. listopadu se utká v helsinské Hartwall Areně s domácím Finskem a v neděli 13. listopadu s Finskem.

Reklama